U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Chianti Rufina

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2015 0,75

12,00

 Bestel deze wijn

Chianti Rufina
Land: Italië
Gebied/Classificatie: Toscana, DOCG Chianti
Producent: Azienda Agricola Colognole, Rufina
Druivenras(sen): Colorino 5%, Sangiovese 95%
Karakter: Intense robijnrode kleur. Volle, fruitige smaak, wat gekruid, zachte tannines in de lange afdronk. Mooi in balans.
Wijnbereiding: De druiven worden eind september/begin oktober met de hand geplukt. Vergist wordt op 27°C in roestvrij stalen tanks gedurende 12 dagen. De wijn rijpt daarna 1 jaar op grote vaten van 25 hl van Sloveens en Frans eiken.
Producent beschrijving: Gravin Gabriella Spaletti Trivelli en haar beide zoons Cesare en Mario hebben dit grote familiebezit van 700 ha ontwikkeld tot een wijngoed met een enorme reputatie. Sinds 1850 is het wijngoed Colognole in de familie. Het omvat naast bossen ook olijf- en perzikbomen, er worden diverse granen verbouwd en van 52 ha worden rode en witte wijnen gemaakt. Door flinke investeringen in de wijngaarden en kelders is de kwaliteit sinds 1990 met sprongen omhoog gegaan. Sinds de oogst van 1995 is als consultant winemaker aangetrokken Frederico Stederini, voorheen wijnmaker bij Ornellaia. Tussen 1994 en 2006 zijn geleidelijk alle sangiovese stokken bij Colognole vervangen door een kloon, die een mildere, meer elegante wijn geeft. Naast de sangiovese druif verbouwt men een kleine hoeveelheid van de lokale colorino druif, die de wijn voorziet van extra kleur. (It. colore = kleur). Op het wijngoed zijn ook appartementen voor toeristen, en er is een belangrijke productie olijfolie. De wijnstokken voor deze Chianti groeien op een klei/leem bodem, op een hoogte die varieert van 200 tot 450 meter.
Gegevens gebied: Chianti Rufina is met 750 ha. het kleinste subgebied van Chianti. Het is gelegen pal ten oosten van de stad Florence. Het landschap is sterk heuvelachtig, het klimaat relatief koel door de hoge ligging op 450 meter, 's nachts koelt het behoorlijk af. Hier worden Chianti's van zeer hoge kwaliteit gemaakt, die vaak de kwaliteit van Chianti Classico evenaren. Het hart van het totale Chiantigebied is Chianti Classico: hier komen de meest karaktervolle en duurste wijnen vandaan. Om dit Classico gebied heen liggen een zevental subgebieden t.w. Chianti Colli Aretini genoemd naar de stad Arezzo, Colli Senesi naar Siena, Colli Pisane naar Pisa, Colli Fiorentini naar Florence en Montalbano, Montespertoli en dus het hierboven genoemde Rufina.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Bij rood vlees, kalfs en ouder lamsvlees, wild en stoofvleesgerechten, risotto's, paddenstoelengerechten, harde, pittige en blauwaderkazen.
Serveertemperatuur: 16ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Sangiovese komt van Sangue di Giove, bloed van Jupiter, de Romeinse oppergod van het licht en de stralende hemel.
Meer informatie: www.colognole.it

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011