Op het domein dat sinds 1907 in familiebezit is plantte Prof. Dr. Ghislain Houben in 2002 de eerste wijnstokken. Op dit moment omvat Domein Hoenshof 6,5 ha wijngaard met in totaal 30 verschillende druivenrassen. Zoon Jeroen maakt samen met zijn vader de wijnen en ze schuwen geen experiment. Resultaat is wijnen met verrassende blends tussen traditionele- en schimmelresistente rassen, eigentijdse- en moderne namen en etiketten en gebruik van diverse technieken bij de vinificatie. Zo maakt men ook ijswijn via cryo-extractie van appel, peer, aardbeien, kruisbessen en kersen. Zowel druiven als het ijswijnfruit wordt ook gekocht bij 6 boeren uit de omgeving. In 2022 is Hoenshof bio gecertificeerd en de productie bedraagt ongeveer 150.000 l per jaar. Men maakt naast stille wijnen ook mousserend en cider. Naast de eigen wijnen maakt Jeroen ook de wijnen van Domein Helshoven. Zijn vriendin Jytte is zijn rechterhand en zorgt dat alles zo professioneel mogelijk verloopt op het domein. Hun filosofie is om kwaliteitswijn te maken: kwaliteit boven kwantiteit.