De geschiedenis van Château du Tertre gaat heel ver terug. Als we de geschiedenisboeken erop terug slaan, wordt er al over du Tertre gesproken in de 16e eeuw. Na de tweede wereld oorlog was het Philippe Gasqueton die Ch. du Tertre weer op de kaart heeft gezet. Hij bracht de wijngaarden en de wijnkelders in goede conditie, zodat de wijn bij de top uit Margaux gerekend wordt. Echter, de echte kwaliteitsslag is door wijlen Eric Albada Jelgersma (van Laurus) gemaakt, hij nam het Château met 52 ha wijngaard in 1997 over van de weduwe Gasqueton. Er zijn 21 ha beplant met cabernet sauvignon, 18 met merlot en 25 met cabernet franc en petit verdot. Met enorme ambitie en dito investeringen staan de wijnen van Château du Tertre weer op de kaart. Alexander van Beek was de directeur, en is dat trouwens ook van Château Giscours eveneens in Margaux, dat ook in handen is van wijlen Eric Albada Jelgersma. Denis Dubourdieu is oenologisch consultant bij du Tertre. Begin 2020 is het Château verkocht aan de familie Helfrich, bekend van Les Grands Chais de France.