Het huidige Château Giscours is gebouwd rond 1847, het wijndomein bestond toen al 300 jaar. Vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw steeg de kwaliteit enorm door toedoen van de familie Tari. Een nieuwe kwaliteitsimpuls kwam in 1995 toen de Nederlandse grootgrutter wijlen Eric Albada Jelgersma (van Laurus) privé de bezitting overnam. Momenteel zijn 94 ha beplant met de wijnstok, 35% is ouder dan 25 jaar, 50% tussen de 10 en 25 jaar, 15% is 4 tot 10 jaar. De wijngaarden liggen in de gemeenten Labarde en Arsac op ideale bodems. Drie heuvels met waterdoorlatende grint- en zandbodems zorgen voor een gelijkmatige rijping door de overdag opgeslagen warmte in de nacht weer af te staan. Alexander van Beek is de directeur van Château Giscours, dat ook over een bed & breakfast beschikt. Didier Forêt is technisch directeur en Denis Dubourdieu is oenologisch consultant. Ook Château du Tertre, een andere Grand Cru Classé in Margaux was in bezit van wijlen Albada Jelgersma en is begin 2020 verkocht aan de familie Helfrich, bekend van Les Grands Chais de France.