U bevindt zich hier:  » Producenten

Bezig met vernieuwen..


Repour Wine Saver

Informatie:
Hier treft u een overzicht van de geselecteerde wijnen.

 

Meer informatie over deze producent vind u op: www.repour.com

De Repour Wine Saver is de nieuwste innovatie om geopende flessen wijn langer goed te houden.

Het is ontwikkeld door de Amerikaanse scheikundige Tom Lutz, Ph.D., MBA, en gemaakt van gerecycled plastic. De Repour zorgt ervoor dat een fles wijn na opening vele dagen tot weken (en zelfs maanden) kunt laten staan zonder dat er verlies van kwaliteit optreedt door oxidatie.
 

VOOR WELKE WIJNEN KAN DE REPOUR WINE SAVER GEBRUIKT WORDEN?

Voor alle type wijnen; wit, rosé en rood. Maar ook voor mousserende wijnen want de Repour haalt niet de bubbels uit de wijn. Het werkt ook ideaal voor zoete en versterkte wijnen als Vintage Port en Sherry.
Sommige wijnen kunnen langer openstaan zonder kwaliteitsverlies door oxidatie dan anderen. Bij oudere wijnen, pinot noir, en bijvoorbeeld rijpe shiraz ruik je al snel een negatieve verandering. Ook bij wit kan dit het geval zijn bij bijvoorbeeld rijpe chardonnay's en aromatische druivenrassen als gewürztraminer en sauvignon blanc. 

HOE WERKT DE REPOUR WINE SAVER?
 

In de Repour zit een zuurstof absorberende materiaal dat ook al jaren lang gebruikt wordt in de levensmiddelenindustrie om versproducten langer vers te houden. Dit materiaal onttrekt de zuurstof uit de lucht in de fles waardoor het zuurstofniveau in de lucht lager komt te liggen dan 0,05%. Normaal is dit 21%.  Het materiaal onttrekt ook zuurstof uit de wijn waardoor het zuurstofgehalte in de wijn kan dalen tot minder dan 0,03 delen op een totaal van een miljoen delen waardoor de wijn ook bijna niet oxideert. Dit niveau is significant lager dan andere wijn bewaarproducten als de Vacuvin pomp, Enomatic en systemen waarbij zuurstof wordt 'vervangen' door een gas. Uitvinder Tom Lutz: "De Repour Wine Saver verwijderd alle zuurstof uit de lucht in de fles dat voor 21% uit zuurstof bestaat. Wat er nog over is blijft zijn de andere inerte elementen die er zijn in de lucht om ons heen en dus ook in de fles. Omdat de zuurstof geabsorbeerd wordt en niet wordt vervangen door iets anders, creëert het een effectief 'vacuüm'."

De Repour is ontworpen om de zuurstof van 1 fles wijn op  te nemen zo vaak als de fles gebruikt wordt. Ook over langere periode! Als dezelfde Repour op een tweede fles wordt gebruikt, kan het zijn zuurstof absorberende capaciteit verliezen voordat de fles leeg is. Om de effectiviteit te waarborgen, raden wij u aan met elke nieuwe fles een nieuwe Repour te gebruiken. De dop mag gewoon bij het plastic afval zodat het opnieuw gerecycled kan worden.

De Repour geeft geen geur af, heeft geen invloed op de zuren of de tannines van de wijn en is veilig in gebruik. Klik hier voor het Material Safety Data Sheet en hier voor de US Food and Drug Administration Complience Letter. 

 

De Repour Wine Savers worden in een doosje verpakt en verstuurd. Hierdoor worden er handelings- en verzendkosten voor het versturen van een pakketje berekend van € 9,95 indien uw totale bestelling kleiner is dan € 100,00. U kunt ook uw bestelling gratis ophalen bij een van de 9 QVSelect restaurants.


De Repour Wine Saver is o.a. ook getest door SVH Wijnmeester Ronald Opten, maître d’hôtel-sommelier Restaurant La Rive, InterContinental Hotel Amstel. Hierbij opende hij tegelijk 2 flessen en sloot een af met een kurk en den andere fles met de Repour.
De wijn was de 2015 Louis Chèze Saint-Joseph Ro-Rée Rouge. 

 

“Het verschil was al na enkele dagen al goed merkbaar, en na een week was de wijn afgesloten met de Repour als net geopend."

 

 GESELECTEERDE WIJNEN

Repour Wine Saver (4 stuks)
Smaak karakter :
Producent :
Repour Wine Saver
Land :
Verenigde Staten
Gebied/Classificatie :
Druivenras(sen) :
Jaartal Inhoud Prijs  
- 0

7,95

Bestel deze wijn

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011