L’Enclòs de Peralba is een nieuwe samenwerking van Leo Gramona, de zoon van Xavier Gramona, en zijn neef Roc Gramona. Beide ook werkzaam bij Gramona. Door de ervaringen die ze hier en tijdens werken in andere wijnregio’s hebben meegenomen, vonden ze het tijd om hun eigen visie en ideeën in te zetten voor een eigen project. Het resultaat is L’Enclòs de Peralba. Van de familie hadden ze al meegekregen dat geschiedenis en cultuur belangrijke aspecten zijn in de zoektocht naar het fruit, waarmee ze de wijnen willen maken. Dus begonnen ze nauw samen te werken met enkele oude druiventelers wiens kennis en praktijken bijna verdwenen waren. Deze bezaten nog oude wijngaarden met lage opbrengsten en aangeplant met oude lokale druivenrassen. De druiven komen van micro percelen met namen als Les Camades, Torrent de la Font de Jui en Els Presseguers, van aan de zee tot hoog in de bergen, met microklimaten en verbouwd volgens biologische en biodynamische principes. Ook het proces van het wijn maken is gebaseerd op oude technieken en minimale interventie. Hierbij worden alleen natuurlijke gisten, licht schilcontact, oude grote eiken vaten en betonnen eieren gebruikt. De productie per wijn ligt rond de 2.500 flessen per jaar waardoor de beschikbaarheid gering is. De wijnen worden geproduceerd in een oud gerenoveerd gebouw dat tussen de wijngaarden ligt bij Sant Sadurní. Wijnen die al snel opgevallen zijn in Spanje.