Domaine de Peyrelongue heeft voor een aantal generaties onder de Cassat familie met gedegen ervaring en liefde voor het vak prima Saint-Emilions gemaakt. De 6 hectare wijngaard van Domaine de Peyrelongue is op het zuiden gelegen aan de voet van het plateau en is voor 60% beplant met merlot, 30% met cabernet franc en 10% met cabernet sauvignon. Kalk en klei domineren in de bodem. De stokken zijn gemiddeld 35 jaar oud. Het rendement is 40 hl/ha, jaarlijkse productie is 32.000 flessen. De dagelijkse leiding was jaren in handen van Olivier Cassat. Naast Peyrelongue had Olivier ook nog Château Mauvezin, een klein wijngoed van 3 ha (verdeeld over 4 percelen) gelegen op het plateau, iets ten noorden van het stadje Saint-Emilion. De bodem bestaat deels uit harde kalksteen en klei/kalk. Hier staat 65% merlot, cabernet franc 30% en cabernet sauvignon 5% aangeplant. De stokken zijn 40 jaar oud, opbrengst 40 hl/ha, 16.000 flessen jaarlijks. Doordat de jonge generatie geen wijnboer wilde worden heeft Olivier zijn bezittingen verkocht aan de familie Malet Roquefort, wel bekend van Château La Gaffelière 1er Grand Cru Classé. De familie Malet Roquefort hebben als doel Domaine de Peyrelongue op een hoger niveau te tillen. De wijngaarden van Château Mauvezin zijn toegevoegd aan La Gaffelière.