Ixsir is een nieuw wijnbedrijf dat in 2007 is gestart door een aantal Libanese families. Hubert de Boüard, mede eigenaar van Château Angélus, is consulterend oenoloog en wijnmaker is Gabrielo Rivero, met ervaring in Ribera del Duero, bij Château Sociando Mallet en het Libanese Château Kefraya. Het bedrijf heeft 120 ha wijngaard verdeeld over verschillende locaties in Libanon. In Batroun/Basbina (400m hoogte) 13 ha, in Jezzine in het Zuiden (950m hoogte) 7 ha in terrassen, in Deir el Ahmar (1000m hoogte) 50 ha, in Niha (1200m hoogte) 4 ha, in Kab Elias (1100m hoogte) 13 ha en in Ainata zuidoost van Batroun in de richting van Baalbek, Noord-Bekaa (1700m hoogte) 33 ha. Bodems zijn klei-kalkhoudend en kalkhoudend met stenen. De prachtige kelder in Basbina (niet ver van de kust in het Batroun gebied) is in 2009 gebouwd onder een 400 jaar oud traditioneel Libanees huis. Er wordt bij Ixsir niet geïrrigeerd en de productie bedraagt per jaar ongeveer 300.000 flessen. Ixsir bewerkt de wijngaarden milieuvriendelijk en heeft als doel moderne wijnen te maken die bij de top in Libanon behoren.