Het verhaal van Château d’Aqueria begint in 1595 wanneer Louis Joseph Aqueria grond koopt van de Abdij van Avignon in het gebied Tavel, wat bekent staat als ‘Puy Sablonneux’. Deze grond stond bekent als goede wijnbouwgrond. Begin 18e eeuw werd het huidige kasteel gebouwd, welke niet veel voorkomen in de Rhône. Door de jaren heen heeft het verschillende eigenaren gehad. Toen Jean Olivier in 1919 het domein in bezit kreeg, reorganiseerde hij de wijngaarden en begon met het maken van kwaliteitswijnen, Paul de Bez (schoonzoon van Jean) verstevigde de reputatie vanaf de jaren 50. Na zijn overlijden in 1996 zijn nu zijn zonen Vincent en Bruno de drijvende krachten. De bodem van de wijngaarden van d'Aqueria bevat grote rolkeien die het rijpen van de druiven gunstig beïnvloeden en uiteindelijk voor een rijke geur en delicaat fruit in de wijn zorgen. Het domaine omvat 98 ha, waarvan 68 ha zijn beplant. Men volgt de natuurlijke landbouw, er wordt organisch bemest.