Agro de Bazán maakt sinds 1988 wijn van zo'n 14 ha eigen wijngaard Finca Tremoedo rondom de adega (naam voor een bodega in Galicië) en 3 ha in Covas de Lobos. Daarnaast controleert men 45 ha wijngaard bij 200 wijnboeren. Sinds kort heeft men schuin tegenover de adega de 5 ha grote wijngaard Omuro aangeplant. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw was Rías Baixas een onbekend wijngebied, waar de wijnbouw zeer versnipperd was. De bevolking maakte met weinig kennis van zeer kleine perceeltjes wijn voor privégebruik en iets voor lokale verkoop, vaak nog zonder etiket op de fles. Distributie van wijn was zeer beperkt. Toen de vraag toenam, kwam Manuel Otero Candeira op het idee, door eigen productie en door het opkopen van druiven van wijnboeren, een volume te creëren, waardoor afzet buiten de regio en export mogelijk werd. Daarvoor investeerde hij grote sommen geld in gebouwen, kelders en apparatuur. Ook werden de beste wijnmakers aangetrokken. De kwaliteit ging met sprongen vooruit, de wijnen werden zeer gevraagd. Geen wonder dat Agro de Bazán wordt gezien als de pionier van de regio met wijnen die tot de allerbeste van het gebied behoren. Sinds 2017 is het bedrijf overgenomen door Pedro Martínez die naast een bodega in Rioja nu ook veel in Agro de Bazán investeert om de albariño’s op een nog hoger kwaliteitsniveau te brengen. Diego Ríos is de jonge veelbelovende Chileense oenoloog met veel ervaring, o.a. in Franken en de Moezel.