Gin London Dry 'Barber's'

700 ml
€ 26,22
Deze fles heeft een inhoud van: 700 ml

Productomschrijving

Productomschrijving
Artikelnummer 86325-0000
Producent Thames Distillers
Classificatie Distilled Gin
Soort Wijn Gedistilleerd
Land Verenigd Koninkrijk
Wijnregio Engeland
Karakter Een volle smaak gin met geuren van jeneverbes en koriander en een vleugje citrus. Zacht, complex waarin de jeneverbes uit Kroatië, koriander uit Marokko, tijm uit Spanje en engelwortel uit Frankrijk zuiver te proeven is.
Wijnbereiding Dit distillaat wordt op een traditionele manier gemaakt met alleen natuurlijke ingrediënten. Allereerst wordt er een neutrale alcohol verkregen door een viervoudige distillatie van tarwe. Deze alcohol wordt nogmaals gedistilleerd, maar nu met toevoeging van jeneverbes uit Kroatië, koriander uit Marokko, tijm uit Spanje en engelwortel uit Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal ingrediënten, die strikt geheim blijven. Het distilleren gebeurt in een ruim honderd jaar oude John Dore & Co Still, alleen het hart van het distillaat wordt gebruikt. Het pure distillaat wordt geblend met de neutrale basisalcohol en gedemineraliseerd water tot een alcohol gehalte van 41% om een perfecte balans te verkrijgen.
Gebied gegevens Op een paar uitzonderingen na komen bijna alle Spaanse brandy’s uit het gebied Jerez, het sherrygebied in het uiterste zuiden van Spanje. Bijna iedere sherryproducent maakt ook een brandy. Zij halen de ruwe distillaten of wijnen uit het grote gebied La Mancha, ten zuiden van Madrid. De witte druif die hier groeit is de airén, als wijndruif van matige kwaliteit, maar als basis voor distillaten zeer geschikt. De verschillen in kwaliteit kunnen zeer uiteenlopen, elke producent heeft z'n eigen visie.
Gegevens producent Tot 1745 werkten chirurgen en kappers zij aan zij. Vanaf dit jaar nam Koning George II van Groot-Brittannië het initiatief om een onderscheid te maken tussen de twee beroepen te maken. Hierdoor werd de enige verantwoordelijkheden van de kappers beperkt tot het knippen en stylen van haar en scheren. Door de (toen nog geloofde) medische werking van gin bleven de kappers gebruiken als een lotion voor na het scheren. Barber’s Gin is een eerbetoon aan deze kappers en de historie.
Serveren bij Mix o.a. met tonic of gebruik het voor een Dry Martini.
Overige informatie www.barbersgin.com