U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Gin London Dry 'Barber's'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Gedistilleerd
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
- 0,700

21,00

 Bestel deze wijn

Gin London Dry 'Barber's'
Land: Verenigd Koninkrijk
Gebied/Classificatie: Engeland, Distilled Gin
Producent: Thames Distillers, London
Karakter: Een volle smaak gin met geuren van jeneverbes en koriander en een vleugje citrus. Zacht, complex waarin de jeneverbes uit Kroatië, koriander uit Marokko, tijm uit Spanje en engelwortel uit Frankrijk zuiver te proeven is.
Wijnbereiding: Dit distillaat wordt op een traditionele manier gemaakt met alleen natuurlijke ingrediënten. Allereerst wordt er een neutrale alcohol verkregen door een viervoudige distillatie van tarwe. Deze alcohol wordt nogmaals gedistilleerd, maar nu met toevoeging van jeneverbes uit Kroatië, koriander uit Marokko, tijm uit Spanje en engelwortel uit Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal ingrediënten, die strikt geheim blijven. Het distilleren gebeurt in een ruim honderd jaar oude John Dore & Co Still, alleen het hart van het distillaat wordt gebruikt. Het pure distillaat wordt geblend met de neutrale basisalcohol en gedemineraliseerd water tot een alcohol gehalte van 41% om een perfecte balans te verkrijgen.
Producent beschrijving: Tot 1745 werkten chirurgen en kappers zij aan zij. Vanaf dit jaar nam Koning George II van Groot-Brittannië het initiatief om een onderscheid te maken tussen de twee beroepen te maken. Hierdoor werd de enige verantwoordelijkheden van de kappers beperkt tot het knippen en stylen van haar en scheren. Door de (toen nog geloofde) medische werking van gin bleven de kappers gebruiken als een lotion voor na het scheren. Barber’s Gin is een eerbetoon aan deze kappers en de historie.
Serveren bij: Mix o.a. met tonic of gebruik het voor een Dry Martini.
Overige informatie: www.barbersgin.com
Meer informatie: www.thamesdistillers.co.uk


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011