U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Brandy de Jerez 'Cardenal Mendoza'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Gedistilleerd
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
- 0,700

30,00

 Bestel deze wijn

Brandy de Jerez 'Cardenal Mendoza'
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Andalusië - Jerez, D.O. Brandy de Jerez
Producent: Bodegas Sánchez Romate Hnos, Jerez de la Frontera
Druivenras(sen): Airén
Karakter: Prachtige brandy met een overweldigende volle en zachte smaak van chocolade, caramel, krenten en een geur van Oloroso sherry.
Wijnbereiding: De Cardenal Mendoza is de hoogste kwaliteit brandy van Romate en wordt algemeen beschouwd als één van de allerbeste van Spanje. Hij wordt 2-maal gedistilleerd, tot een alcoholpercentage van 65%. Dit blanke basisproduct heet 'holandas' en wordt daarna aangelengd tot 40% alcohol en daarna 3 jaar in Amerikaans eikenhouten vaten bewaard. Dan rijpt het distillaat nog eens 15 jaar in Amerikaanse vaten waar voorheen Oloroso-sherry’s in rijpten. Uniek is dat er geen kunstmatige toevoeging gebruikt is. Het is namelijk toegestaan om bijv. caramel of kleurstoffen bij te blenden.
Producent beschrijving: Sánchez Romate Hnos is een middelgroot bedrijf, waar voorbeeldige sherry's en de wereldberoemde brandy 'Cardenal Mendoza' worden gemaakt. De Bodega is in 1781 opgericht door Don Juan Sánchez de la Torre en is na ruim 200 jaar nog steeds in familiebezit. Kwaliteit en traditie staan hoog in het vaandel bij Sánchez Romate en een ieder die de imposante vatenkelders in Jerez de la Frontera heeft bezocht kan dat beamen. Hier, in de fraaie kelders heerst een weldadige rust, de tijd staat stil, de sherry's en brandy's rijpen voor ze uiteiundelijk p fles gaan. Romate is de enige firma in Jerez waarvan het grootste deel van de wijndistillaten wordt geëxporteerd. Belangrijke afnemers zijn Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Italië, Duitsland, Nederland, België en Japan.
Gegevens gebied: Op een paar uitzonderingen na komen bijna alle Spaanse brandy’s uit het gebied Jerez, het sherrygebied in het uiterste zuiden van Spanje. Bijna iedere sherryproducent maakt ook een brandy. Zij halen de ruwe distillaten of wijnen uit het grote gebied La Mancha, ten zuiden van Madrid. De witte druif die hier groeit is de Airén, als wijndruif van matige kwaliteit, maar als basis voor distillaten zeer geschikt. De verschillen in kwaliteit kunnen zeer uiteenlopen, elke producent heeft z'n eigen visie.
Serveren bij: Als digestief na de maaltijd. Schenk hem bij voorkeur in een groot cognacglas zodat de aroma's optimaal tot hun recht komen.
Serveertemperatuur: 18ºC
Overige informatie: Deze Brandy Cardenal Mendoza werd voor het eerst in 1887 geproduceerd. Toen alleen nog voor eigen gebruik van de familie en voor vrienden. De naam 'Cardenal Mendoza' eert de Cardinal Pedro González de Mendoza (1423-1495), die in die tijd een belangrijke rol gespeeld heeft bij de aanbeveling van Columbus bij het Spaanse hof en de hulp bij de beslissende slag om Granada tegen de Moren. Eenmaal deze brandy geproefd, zal de rijke, zwoele smaak en geur nooit meer uit het geheugen verdwijnen. 'Maestro en Brandies' is Ricardo Real.
Meer informatie: www.romate.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011