U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

10 Years Old Tawny Tonel Nr. 12 'Design Fles'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Port
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
- 0,50

21,50

 Bestel deze wijn

10 Years Old Tawny Tonel Nr. 12 'Design Fles'
Land: Portugal
Gebied/Classificatie: Douro, D.O.C. Porto
Producent: Quinta de la Rosa, Pinhão
Druivenras(sen): Tinta barocca, Tinta roriz, Touriga franca, Touriga nacional
Karakter: Oude Tawny Port. Een blend van verschillende jaargangen en cuves. Rijke, aromatische geur en smaak. Rijp belegen fruit met tonen van noten, vijgen, amandel, specerijen en kaneel. De smaak is fluweelzacht.
Wijnbereiding: De trossen worden met de hand geplukt, deels ontsteeld en gestort in lagares (lage open granieten bakken) waar ze door 5 of 6 man schouder aan schouder met de voeten worden getreden. Eigen gisten uit wijngaard en kelder zorgen voor de vergisting. Die wordt bij 7% alcohol onderbroken door toevoeging van neutrale alcohol van druiven tot een alcoholpercentage van 20 graden en een restsuiker van gemiddeld 100 gram/liter. Dan rijpt de jonge port minimaal 10 jaar op pipes (houten vaten van 550 liter).
Producent beschrijving: Sinds 1906 is de familie Bergqvist de stuwende kracht achter Quinta de la Rosa. Het wijngoed beslaat 55 hectare en ligt in Pinhão, in het hart van de Douro. Gedreven door passie, namen Tim Bergqvist en zijn dochter Sophia in 1988 de vinificatie en commercialisatie volledig in eigen handen. Jorge Moreira is als oenoloog eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Deze talentvolle jonge oenoloog is aangetrokken om de kwaliteit van zowel de Port als de tafelwijnen verder te laten stijgen. Quinta de la Rosa doet in tegenstelling tot de meeste porthuizen alles zelf, van de wijngaard tot de botteling. Naast Port wordt er ook een voortreffelijke rode wijn en een olijfolie van hoge kwaliteit gemaakt. De wijngaarden profiteren van de ligging op het zuiden/zuidoosten, op een hoogte van 100 tot 450 meter en in een schistbodem (leisteen). De druiven zijn afkomstig van 8 verschillende percelen met elk een eigen, typisch microklimaat. Belangrijk om te weten is dat alle wijngaarden van Quinta de la Rosa uitzonderlijk gesitueerd zijn en daarom volledig opgenomen zijn in de klasse A. Dit is de absoluut hoogste locatiequotering die er in de Douro bestaat. Er wordt bij Quinta de la Rosa op dit moment veel geïnvesteerd in een nieuwe wijngaard en de aanplant van o.a. Touriga Nacional. Op het wijngoed zijn twee boerderijen, Quinta Amarela en Quinta de Lamelas, beschikbaar als bed & breakfast accommodatie.
Gegevens gebied: Het Douro gebied ligt ten noorden en ten zuiden van de Douro rivier, welke Portugal van oost naar west doorkruist. Een ruig gebied, met een zeer warm klimaat. De Dourostreek is opgedeeld in drie aparte regio’s: Baixo Corgo richting de kust en Oporto, Corgo Cima in de regio rond Pinhão in het middengedeelte en de Douro Superior meer stroomopwaarts richting Spanje. Quinta de la Rosa ligt dus in het Corgo Cima gedeelte. In het Portgebied zijn veel druivenrassen toegestaan, met naast de bovengenoemde soorten ook veel onbekende rassen, zoals souzão, rufete, viosinho, gouveio, rabigato.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Bijzonder mooi aperitief, bij kaas of worst. Ook prima als begeleider van krachtige chocoladedesserts. Het ideale huwelijk blijft echter dat met de Blue Stilton kaas.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Deze speciale design fles van 50 cl. is een gelimiteerde uitgave van Quinta de la Rosa.
Meer informatie: www.quintadelarosa.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011