U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Romate Oloroso 'Old & Plus', V.O.R.S.

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Aperitief
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
- 0,50

54,00

 Bestel deze wijn

Romate Oloroso 'Old & Plus', V.O.R.S.
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Andalusië - Jerez, D.O. Jerez-Xérèz-Sherry
Producent: Bodegas Sánchez Romate Hnos, Jerez de la Frontera
Druivenras(sen): Palomino fino
Karakter: Topcuvée van de bodega met een leeftijd van ca. 30 jaar! Karaktervolle sherry met een nadrukkelijke rijpe, weelderige smaak met daarin tonen van hazel- en walnoten, dadels, vijgen, rozijnen en een enorme lange afdronk met een heel klein ouderdomszoetje na. Gelimiteerde opbrengst die traditioneel werd gereserveerd voor de Romate families.
Wijnbereiding: De rijping van een Oloroso is oxidatief en deze wijn ondergaat geen groei van de zgn. flor (gistdeken). De kleur verandert van goudgeel naar lichtbruin. Rijping gebeurt via het Solera systeem. Dit bestaat uit een lange rij hoog op elkaar gestapelde vaten. Hierbij wordt de jonge Sherry in het bovenste vat gedaan, elk jaar wordt een deel overgeheveld in een eronder gelegen vat. Uit het onderste vat wordt het eindproduct gebotteld, zodat deze sherry een complex mengsel is van meerdere jaargangen.
Producent beschrijving: Sánchez Romate Hnos is een middelgroot bedrijf waar zeer fraaie sherry's en de wereldbekende Brandy 'Cardenal Mendoza' worden gemaakt. De Bodega is in 1781 opgericht door Don Juan Sánchez de la Torre en is na ruim 200 jaar nog steeds in familiebezit. Kwaliteit en traditie staan hoog in het vaandel bij Sánchez Romate en een ieder die de imposante vatenkelders in Jerez de la Frontera heeft bezocht kan dat beamen. Romate is de enige firma in Jerez waarvan het grootste deel van de wijndistillaten wordt geëxporteerd. Belangrijke afnemers zijn Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Italië, Duitsland, Nederland, België en Japan.
Gegevens gebied: Het zuidelijke gedeelte van Spanje heet Andalusië en is onderverdeeld in 8 provincies waarvan Cádiz er één is. Het bruisende hart van de Sherrystreek is Jerez de la Frontera. In deze stad zijn ook de meeste en grootste bodegas gevestigd. Ook de stad Sanlúcar aan zee herbergt de nodige bodegas. De jaarlijkse neerslag is gemiddeld minder dan 500 mm. De beste sherry’s komen van de krijtwitte, kalkrijke bodems, deze worden albarizas genoemd. Deze bodem werkt als een soort spons in de regentijd en houdt een waterreserve vast voor de hete zomermaanden. Andere bodems heten barros en arenas. De laatste is meer leemhoudend.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Deze sublieme sherry vraagt om een speciale gelegenheid. Verras uw gasten met deze sherry als aperitief of bij hartige voorgerechten als quiche of pastei. Ook vlees- en wildgerechten of gekruide en pittige kazen zijn een prima combinatie.
Serveertemperatuur: 14 à 16ºC
Overige informatie: De V.O.R.S. aanduiding is een kwaliteitsgarantie voor sherry’s van gemiddeld minimaal 30 jaar oud. De afkorting V.O.R.S. staat voor Vinum Optimum Rare Signatum of wel Very Old Rare Sherry. Oloroso betekent geurig.
Meer informatie: www.romate.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011