U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Romate Moscatel 'Ambrosia' Reservas Especiales

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Dessertwijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
- 0,75

29,75

 Bestel deze wijn

Romate Moscatel 'Ambrosia' Reservas Especiales
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Andalusië - Jerez, D.O. Jerez-Xérèz-Sherry
Producent: Bodegas Sánchez Romate Hnos, Jerez de la Frontera
Druivenras(sen): Moscatel
Karakter: Bruin-oranje van kleur. Tonen van abrikoos, rozijnen en vijgen in de geur. Prachtige ontwikkelde smaak met een aangenaam frisse zuurgraad. De productie is zeer beperkt.
Wijnbereiding: Deze wijn is gemaakt van 100% moscateldruiven, die beperkt aangeplant staan in Jerez. Door de aangesterkte wijn te laten rijpen via het solera systeem krijgt de Ambrosia zijn oxidatieve, brede karakter. Een solera bestaat uit een lange rij hoog op elkaar gestapelde vaten. Hierbij wordt de jonge Sherry in het bovenste vat gedaan, elk jaar wordt een deel overgeheveld in een eronder gelegen vat. Uit het onderste vat wordt het eindproduct gebotteld, zodat deze sherry een complex mengsel is van meerdere jaargangen.
Producent beschrijving: Sánchez Romate Hnos is een middelgroot bedrijf waar zeer fraaie sherry's en de wereldbekende Brandy 'Cardenal Mendoza' worden gemaakt. De Bodega is in 1781 opgericht door Don Juan Sánchez de la Torre en is na ruim 200 jaar nog steeds in familiebezit. Kwaliteit en traditie staan hoog in het vaandel bij Sánchez Romate en een ieder die de imposante vatenkelders in Jerez de la Frontera heeft bezocht kan dat beamen. Romate is de enige firma in Jerez waarvan het grootste deel van de wijndistillaten wordt geëxporteerd. Belangrijke afnemers zijn Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Italië, Duitsland, Nederland, België en Japan.
Gegevens gebied: Het zuidelijke gedeelte van Spanje heet Andalusië en is onderverdeeld in 8 provincies waarvan Cádiz er één is. Het bruisende hart van de Sherrystreek is Jerez de la Frontera. In deze stad zijn ook de meeste en grootste bodegas gevestigd. Ook de stad Sanlúcar aan zee herbergt de nodige bodegas. De jaarlijkse neerslag is gemiddeld minder dan 500 mm. De beste sherry’s komen van de krijtwitte, kalkrijke bodems, deze worden albarizas genoemd. Deze bodem werkt als een soort spons in de regentijd en houdt een waterreserve vast voor de hete zomermaanden. Andere bodems heten barros en arenas. De laatste is meer leemhoudend.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Verrassend bij een mooi dessert zoals gebak, kletskop, een notendessert of crème brûlée, abrikozen en perzik. Maar ook bij Hollandse kaas of blauwaderkazen als afsluiting van een mooie avond.
Serveertemperatuur: 16ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De gemiddelde leeftijd van deze sherry ligt rond de 15 jaar. Het resultaat is een rijpe, weelderige wijn met een fluwelen smaak. Een klein aantal bodegas in Jerez maakt ook oxidatieve sherry’s van de moscatel druif. In Spanje kom je aangesterkte oxidatieve moscatelwijnen vooral tegen in Navarra, Cataluña of in het zuiden.
Meer informatie: www.romate.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011