U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Romate Pedro Ximénez 'Cardenal Cisneros' Reservas Especiales

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Dessertwijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
- 0,75

24,50

 Bestel deze wijn

Romate Pedro Ximénez 'Cardenal Cisneros' Reservas Especiales
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Andalusië - Jerez, D.O. Jerez-Xérèz-Sherry
Producent: Bodegas Sánchez Romate Hnos, Jerez de la Frontera
Druivenras(sen): Pedro-ximénez
Karakter: Supergeconcentreerde, stroperig zoete sherry met een smaak van krenten en chocolade. Zeer intens, maar door de frisse zuren een harmonieus geheel.
Wijnbereiding: De gemiddelde leeftijd van deze sherry ligt tussen de 20 en 25 jaar. De druiven voor deze sherry worden na de oogst aan de zon blootgesteld zodat ze iets indrogen. Hierdoor verkrijgt men een zeer geconcentreerde wijn met een volle, weelderige smaak waarin o.a. aroma’s van krenten, chocolade, koffie en noten te vinden zijn. Rijping gebeurt via het Solera systeem. Dit bestaat uit een lange rij hoog op elkaar gestapelde vaten. Hierbij wordt de jonge Sherry in het bovenste vat gedaan, elk jaar wordt een deel overgeheveld in een eronder gelegen vat. Uit het onderste vat wordt het eindproduct gebotteld, zodat deze sherry een complex mengsel is van meerdere jaargangen.
Producent beschrijving: Sánchez Romate Hnos is een middelgroot bedrijf waar zeer fraaie sherry's en de wereldbekende Brandy 'Cardenal Mendoza' worden gemaakt. De Bodega is in 1781 opgericht door Don Juan Sánchez de la Torre en is na ruim 200 jaar nog steeds in familiebezit. Kwaliteit en traditie staan hoog in het vaandel bij Sánchez Romate en een ieder die de imposante vatenkelders in Jerez de la Frontera heeft bezocht kan dat beamen. Romate is de enige firma in Jerez waarvan het grootste deel van de wijndistillaten wordt geëxporteerd. Belangrijke afnemers zijn Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Italië, Duitsland, Nederland, België en Japan.
Gegevens gebied: Het zuidelijke gedeelte van Spanje heet Andalusië en is onderverdeeld in 8 provincies waarvan Cádiz er één is. Het bruisende hart van de Sherrystreek is Jerez de la Frontera. In deze stad zijn ook de meeste en grootste bodegas gevestigd. Ook de stad Sanlúcar aan zee herbergt de nodige bodegas. De jaarlijkse neerslag is gemiddeld minder dan 500 mm. De beste sherry’s komen van de krijtwitte, kalkrijke bodems, deze worden albarizas genoemd. Deze bodem werkt als een soort spons in de regentijd en houdt een waterreserve vast voor de hete zomermaanden. Andere bodems heten barros en arenas. De laatste is meer leemhoudend.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Dessert sherry bij nagerechten met chocolade, nougat, karamel. Klassiek is een scheutje P.X. over wat vanille-ijs.
Serveertemperatuur: 16ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De rijping van deze Pedro-Ximénez is oxidatief, dus onder invloed van de aanwezige zuurstof in de deels gevulde vaten. De kleur verandert van goudgeel naar middel tot donkerbruin. Het resultaat is een rijpe, weelderige wijn met een fluwelen smaak met daarin tonen van (wal)noten en een verfijnd aroma.
Meer informatie: www.romate.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011