U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Romate Cream 'Iberia' Reservas Especiales

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Dessertwijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
- 0,75

19,95

 Bestel deze wijn

Romate Cream 'Iberia' Reservas Especiales
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Andalusia, DO Jerez-Xérèz-Sherry
Producent: Bodegas Sánchez Romate Hnos, Jerez de la Frontera
Druivenras(sen): Palomino 82%, Pedro-ximénez 18%
Karakter: Zoete sherry met een smaak van gekonfijt fruit en rozijnen. Een donkerkleurige zoete wijn met een pittig en zacht aroma van rozijnen en pruimen.
Wijnbereiding: De gemiddelde leeftijd van deze sherry ligt rond de 8 tot 12 jaar. Deze Cream wordt verkregen op basis van een oude gerijpte Oloroso waar iets Pedro Ximénez aan wordt toegevoegd. Rijping gebeurt via het Solera-systeem. Dit bestaat uit een lange rij hoog op elkaar gestapelde vaten. Hierbij wordt de jonge sherry in het bovenste vat gedaan, elk jaar wordt een deel overgeheveld in een eronder gelegen vat. Uit het onderste vat wordt het eindproduct gebotteld, zodat deze sherry een complex mengsel is van meerdere jaargangen.
Producent beschrijving: Sánchez Romate Hnos is een middelgroot bedrijf waar zeer fraaie sherry's en de wereldbekende Brandy 'Cardenal Mendoza' worden gemaakt. De Bodega is in 1781 opgericht door Don Juan Sánchez de la Torre en is na ruim 200 jaar nog steeds in familiebezit. Kwaliteit en traditie staan hoog in het vaandel bij Sánchez Romate en een ieder die de imposante vatenkelders in Jerez de la Frontera heeft bezocht kan dat beamen. Romate is de enige firma in Jerez waarvan het grootste deel van de wijndistillaten wordt geëxporteerd. Belangrijke afnemers zijn Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Italië, Duitsland, Nederland, België en Japan.
Gegevens gebied: Het zuidelijke gedeelte van Spanje heet Andalusië en is onderverdeeld in acht provincies waarvan Cádiz er één is. Het bruisende hart van de Sherrystreek (in totaal een klein 7.000 ha groot) is Jerez de la Frontera. In deze stad zijn ook de meeste en grootste bodega’s gevestigd. Ook de stad Sanlúcar de Barrameda, bekend om zijn Manzanillas, aan zee herbergt de nodige bodega’s. De jaarlijkse neerslag valt tussen oktober en februari en is gemiddeld ongeveer 620 mm. De beste sherry’s komen van de krijtwitte, kalkrijke bodems, deze worden albarizas genoemd. Deze bodem werkt als een soort spons in de regentijd en houdt een waterreserve vast voor de hete zomermaanden. Andere bodems heten barro (klei) en arena (zand).
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Dessertsherry die past bij gebak, desserts met noten of karamel, crême brûlée, maar ook bij oude kazen en blauwgeaderde kazen.
Serveertemperatuur: 9ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.romate.com


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011