U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Romate Amontillado 'N.P.U.' Reservas Especiales

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Aperitief
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
- 0,75

17,50

 Bestel deze wijn

Romate Amontillado 'N.P.U.' Reservas Especiales
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Andalusië - Jerez, D.O. Jerez-Xérèz-Sherry
Producent: Bodegas Sánchez Romate Hnos, Jerez de la Frontera
Druivenras(sen): Palomino fino
Karakter: Droge sherry met een krachtige, bijna romige smaak. Een amberkleurige, droge wijn met een volle smaak met daarin tonen van karamel en (hazel)noten en een indringend aroma. Ongeveer 0,5 gram restsuiker.
Wijnbereiding: De gemiddelde leeftijd van deze sherry ligt tussen de 20 en 25 jaar. De Amontillado is een oudere Fino die verder is aangesterkt met wijnalcohol en waar de Flor (gistdeken) is afgestorven. Rijping gebeurt via het Solera systeem. Dit bestaat uit een lange rij hoog op elkaar gestapelde vaten. Hierbij wordt de jonge Sherry in het bovenste vat gedaan, elk jaar wordt een deel overgeheveld in een eronder gelegen vat. Uit het onderste vat wordt het eindproduct gebotteld, zodat deze sherry een complex mengsel is van meerdere jaargangen. De rijping is oxidatief en de kleur verandert van goudgeel naar lichtbruin.
Producent beschrijving: Sánchez Romate Hnos is een middelgroot bedrijf waar zeer fraaie sherry's en de wereldbekende Brandy 'Cardenal Mendoza' worden gemaakt. De Bodega is in 1781 opgericht door Don Juan Sánchez de la Torre en is na ruim 200 jaar nog steeds in familiebezit. Kwaliteit en traditie staan hoog in het vaandel bij Sánchez Romate en een ieder die de imposante vatenkelders in Jerez de la Frontera heeft bezocht kan dat beamen. Romate is de enige firma in Jerez waarvan het grootste deel van de wijndistillaten wordt geëxporteerd. Belangrijke afnemers zijn Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Italië, Duitsland, Nederland, België en Japan.
Gegevens gebied: Het zuidelijke gedeelte van Spanje heet Andalusië en is onderverdeeld in 8 provincies waarvan Cádiz er één is. Het bruisende hart van de Sherrystreek is Jerez de la Frontera. In deze stad zijn ook de meeste en grootste bodegas gevestigd. Ook de stad Sanlúcar aan zee herbergt de nodige bodegas. De jaarlijkse neerslag is gemiddeld minder dan 500 mm. De beste sherry’s komen van de krijtwitte, kalkrijke bodems, deze worden albarizas genoemd. Deze bodem werkt als een soort spons in de regentijd en houdt een waterreserve vast voor de hete zomermaanden. Andere bodems heten barros en arenas. De laatste is meer leemhoudend.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Als aperitief of bij paté van wild, vette vissoorten, wit vlees. Verrassend met heldere of gebonden soepen van wild of lam met bijv. truffel en bij iets belegen kazen. Ook bij ham, olijven, manchego.
Serveertemperatuur: 16ºC
Overige informatie: Non Plus Ultra betekent: "Er is geen betere". Een Amontillado is in principe droog, zo ook deze Non Plus Ultra. In Nederland zijn de meeste Amontillado's medium. Wanneer geopend is de Amontillado in de koelkast goed te bewaren.
Meer informatie: www.romate.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011