U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

VIK, Cachapoal Valley

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2013 0,75

106,00

 Bestel deze wijn
2012 0,75

106,00

 Bestel deze wijn

VIK, Cachapoal Valley
Land: Chili
Gebied/Classificatie: Cachapoal Valley (Millahue), D.O.
Producent: Viña Vik, Millahue
Druivenras(sen): Cabernet franc 7%, Cabernet sauvignon 55%, Carmenère 29%, Merlot 5%, Syrah 4%
Karakter: Diep donkerrood-paars in de kleur. In de geur veel rood fruit als cassis, zwarte bes en kers. Complexe smaak met mooi verweven hout, drop, sappig rood fruit en fluwelen tannines. Zeer geconcentreerde smaak zonder te zwaar of alcoholisch te zijn. Complete topwijn.
Wijnbereiding: De Vik wordt gemaakt van verschillende percelen uit de 385 ha wijngaard, die Viña Vik ter beschikking heeft. Per druivenras is bewust gezocht naar de ideale combinatie van terroir, onderstok en kloon. Per jaar wordt gekeken naar de optimale blend afhankelijk van het beschikbare fruit. Na de handmatige oogst en selectie op de sorteertafel ondergaan de druiven 3 dagen koude maceratie. De alcoholische vergisting op 29°C duurt 15 dagen en 5 remontages per dag zorgen voor een optimale extractie. De malo vindt plaats in vaten, waarna 23 maanden rijping op nieuwe Franse barriques van eiken uit Tronçais/Allier. Voor de botteling wordt de wijn licht gefilterd.
Producent beschrijving: Viña Vik is in 2005 opgericht door Alexander Vik, een vermogende Noor die in de VS werkt en woont. Vik is bekend om zijn boutique hotels en als kunstverzamelaar. Samen met zijn vrouw Carrie is vanaf het begin het doel geweest om een Zuid-Amerikaanse topwijn te gaan maken. Na grondig terroir-onderzoek bleek het bergachtige gedeelte van de Cachapoal Valley, de Millahue Valley, het meest geschikt. Onder leiding van de Chileen Patrick Valette (directeur, wijnmaker, ex Château Pavie en met Franse wortels), Gonzague de Lambert (van Château de Sales) en wijnmaker Cristián Vallejo is sinds 2005 een prachtig bedrijf neergezet. Alle 385 ha wijngaard zijn beplant met rassen geënt op Amerikaanse onderstok. Per ras en afhankelijk van het terroir is geplant in een hoge dichtheid van 7.000-10.000 stokken per ha. De benadering van Vik is holistisch, er wordt dan ook met alles rekening gehouden. Een onder architectuur gebouwde state of the art winery en dito hotel maken het plaatje compleet: Viña Vik voegt zich heel snel bij de top icoonwijnen uit Chili.
Gegevens gebied: Millahue Valley ligt aan het einde van de Cachapoal Valley, ruim anderhalf uur rijden ten zuiden van Santiago, aan de andere kant van het beroemde Clos Apalta in Colchagua Valley. De Cachapoal Valley ontleent zijn naam aan de Rio Cachapoal, die van de Andes naar zee stroomt. In dit gedeelte van de vallei wordt van origine weinig wijnbouw bedreven en Viña Vik probeert dan ook een eigen DO Millahue van de grond te krijgen. Door het heuvelachtige landschap, de verschillende exposities van de wijngaarden en verschillende grondsoorten is wijnbouw van hoge kwaliteit hier mogelijk. ’s Nachts koelt het hier voldoende af en er is voldoende warmte en zon om rassen als carmenère en cabernet sauvignon optimaal rijp te krijgen. Men werkt met het druppelirrigatiesysteem via rubberslangen, water wordt uit het eigen voorraadbassin en via oppompen verkregen.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Stevige vlees en wildgerechten met volle sauzen.
Serveertemperatuur: 18 à 20°C
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.vik.cl

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011