U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Leyda 'Classic' Merlot, Central Valley

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,75

8,75

 Bestel deze wijn

Leyda 'Classic' Merlot, Central Valley
Land: Chili
Gebied/Classificatie: Central Valley, DO Valle de Maipo
Producent: Viña Leyda, San Antonio
Druivenras(sen): Merlot
Karakter: Diep rood van kleur. Stevige, volle merlot met fris rood fruit en kruiden in de geur. Rijpe sappige smaak, met chocola en pruimen. Licht houtgelagerd, mooie balans met tonen van vanille en drop.
Wijnbereiding: Deze Merlot heeft 8 maanden houtlagering ondergaan in Franse eiken vaten en wordt geoogst in het heuvelachtige gedeelte van de Valle de Maipo, het grootste wijngebied van Chili, gelegen in Central Valley. De leeftijd van de stokken is 10 jaar.
Producent beschrijving: Het was begin jaren 90 toen de familie Fernandez de enorme potentie van Leyda Valley onderkende. Een landbouwgebied met grasland en graanteelt, nu het meest intrigerende wijngebied in Chili. Viña Leyda werd door Fernandez opgericht in 1997, in 2001 kwam de eerste wijn op de markt, in 2002 werd de D.O. Leyda Valley gecreëerd. De zeer getalenteerde wijnmaakster is Viviana Navarrete, die Viña Leyda een enorme reputatie heeft gegeven. Haar filosofie is het optimaal tonen van het karakter van de druif, gekoppeld aan frisheid en elegantie. Het gebied kent een grote variatie aan bodemtypen. Om het maximaal aan aroma's te verkrijgen worden de druiven voor elke wijn in diverse stadia van rijpheid geplukt. De vatenkelder bestaat uit 350 vaten van deels 300 en 400 liter inhoud. Anno 2013 bezit Viña Leyda 290 ha in de Valle de Leyda. Het bedrijf heeft verder contracten met goede druiventelers in Rapel, Maipo Valley, Curicó en Colchagua Valley. Leyda is een zeer actief bedrijf, in 2013 aangemerkt als 'sustainable', waarin richtlijnen voor wijn en wijnbouw, maar ook sociale en economische doelen zijn vastgelegd. De bodem wordt organisch bemest, men gebruikt geen pesticiden.
Gegevens gebied: Leyda Valley, gelegen in de subregio San Antonio, heeft zich ontwikkeld tot een van de meest nieuwe, spannende wijngebieden van Chili. Leyda Valley kent flinke heuvels tot 30%, het gebied is vorstvrij, de maximum temperatuur is 25°, de hoogte 180 meter. Het gebied ligt 95 km ten westen van Santiago, en van alle Chileense wijngebieden het dichtst bij de zee, namelijk 14 km. Het klimaat verschilt duidelijk van de andere wijnregio's. Elke morgen lost de bewolking/mist vanuit de zee langzaam op, zodat de druiven zich zeer gelijkmatig ontwikkelen. Hierdoor, en door de frisse wind uit zee, vindt de oogst er een maand later plaats dan in de andere Chileense wijngebieden. De opbrengst per ha is voor Chileense begrippen laag, tussen de 35 en 75 hl/ha. De wijnen zijn hierdoor meer intens van smaak met een verfrissende zuurgraad. De bodem bestaat uit graniet, leem en klei en is zeer arm. Bij Leyda werkt men met het druppelirrigatiesysteem via rubberslangen, water wordt via een 8 km lange pijplijn aangevoerd uit de Maipo rivier.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Rood vlees zoals lams- of rundvlees.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De naam Leyda komt van La ida, ooit een naburig treinstationnetje van Santiago naar de kust. De afbeelding siert het etiket.
Meer informatie: www.leyda.cl

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011