U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Cava Mas Bigas Brut

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Witte mousserende wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
- 0,75

6,75

 Bestel deze wijn

Cava Mas Bigas Brut
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Cataluña, Cava DO
Producent: Cellers de L'Arboç, L'Arboç
Druivenras(sen): Macabeo 40%, Parellada 20%, Xarel.lo 40%
Karakter: Bloemen en rijp fruit in het aroma. Zacht droge mousse in de mond met iets appel, peer en citrusfruit in de smaak, goede vulling, elegant en zuiver en modern gemaakt.
Wijnbereiding: De basiswijn wordt gebotteld en opnieuw in gisting gebracht. Rijping op fles gedurende minimaal 10 à 12 maanden, zodat de fijne mousse zich kan ontwikkelen. Een beperkte dosage, gemiddeld 11 gram/liter, wordt toegevoegd na het dégorgement, zodat de Cava heerlijk fris en aangenaam droog blijft.
Producent beschrijving: In het zuidelijke gedeelte van Catalunya, de Penedès, ligt het plaatsje L'Arboç, waar de plaatselijke coöperatie heerlijke mousserende wijnen maakt. In 1919 werd het bedrijf opgericht, heden zijn er ongeveer 400 leden, die samen 1.000 ha wijngaard bewerken. L'Arboç ligt op slechts 10 km van de zee, die een welkome koelte in de warme zomer garandeert. De wijn werd altijd verkocht aan de grote cava producenten, maar in 2006 werd buiten het plaatsje een nieuw gebouw neergezet, voorzien van de meest moderne apparatuur. Vanaf toen is men zelf gaan bottelen. De nadruk ligt op een kwalitatief goede cava te maken voor een betaalbare prijs. De meeste wijn blijft in Spanje, 30% gaat in de export.
Gegevens gebied: Het wijngebied Penedès in Catalonië/Catalunya ligt ten zuidwesten van Barcelona. Het is een heuvelachtig gebied dat zich uitstrekt vanaf de kust tot ongeveer 35 km in het binnenland. Zo'n 55.000 hectare zijn beplant met de wijnstok, waarmee Penedès het grootste mousserende wijngebied ter wereld is. Hier wordt 98% van alle Cava geproduceerd. De overige 2% wordt gemaakt in 6 andere Spaanse wijngebieden. Drie druivenrassen worden voor de productie van cava gebruikt, de smaakvolle lokale xarel.lo, de wat neutrale macabeo (elders in Spanje wel viura genoemd), en de heerlijk frisse parellada. De trepat druif en in toenemende mate de pinot noir staan aan de basis van de cava rosé. Cava, dat overigens (wijn)kelder betekent, heeft een eigen D.O.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Als aperitief, bij lichte salades.
Serveertemperatuur: 7 à 9ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Gemaakt als Champagne, dus met een 2e gisting op fles, in Spanje de 'Método Tradicional' genoemd.
Meer informatie: www.cellersarboc.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011