U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Douro 'Passagem Reserva' Quinta das Bandeiras

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2016 0,75

17,25

 Bestel deze wijn

Douro 'Passagem Reserva' Quinta das Bandeiras
Land: Portugal
Gebied/Classificatie: Douro, D.O.C. Douro
Producent: Quinta de la Rosa, Pinhão
Druivenras(sen): Souzão 5%, Touriga franca 25%, Touriga nacional 70%
Karakter: Deze krachtige rode topwijn is diep rood van kleur, veel kersenfruit in de geur en een plezierige frisheid in de smaak. Goed verweven houttonen, krachtig met toch voldoende elegantie.
Wijnbereiding: De druiven van de Reserva zijn van de beste kwaliteit en worden met de hand geplukt en vergist in houten vaten op 25 à 28°C. Daarna wordt de wijn 18 maanden in Frans eiken opgevoed van de tonneliers François Frères, Taransaud en Seguin Moreau, die tot de beste in hun vak beschouwd worden.
Producent beschrijving: Sinds 1906 is de familie Bergqvist de stuwende kracht achter Quinta de la Rosa. Het wijngoed beslaat 55 hectare en ligt in Pinhão, in het hart van de Douro. Gedreven door passie, namen Tim Bergqvist en zijn dochter Sophia in 1988 de vinificatie en commercialisatie volledig in eigen handen. Jorge Moreira is als zeer talentvol oenoloog eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Quinta de la Rosa doet in tegenstelling tot de meeste porthuizen alles zelf, van de wijngaard tot de botteling. Naast Port (jaarlijks 120.000 fl) wordt er ook voortreffelijke rode wijnen (270.000 fl) en een olijfolie van hoge kwaliteit gemaakt. De wijngaarden in terrasvorm profiteren van de ligging op het zuiden/zuidoosten, op een hoogte van 100 tot 450 meter en in een schist bodem (leisteen). De druiven zijn afkomstig van 8 verschillende percelen met elk een eigen, typisch microklimaat. Belangrijk is dat alle wijngaarden van Quinta de la Rosa uitzonderlijk gesitueerd zijn en daarom volledig opgenomen zijn in de klasse A, de hoogste locatiequotering die er in de Douro bestaat. Tevens bezit men stroomopwaarts Quinta das Bandeiras, beplant met 30 ha wijnstokken. Op La Rosa zijn twee boerderijen, Quinta Amarela en Quinta de Lamelas, beschikbaar als bed & breakfast accommodatie.
Gegevens gebied: Het Douro gebied ligt ten noorden en ten zuiden van de Douro rivier, welke Portugal van oost naar west doorkruist. Een ruig gebied, met een zeer warm klimaat. De wijngaarden zijn aangeplant in de vorm van terrassen. Het gebied geniet wereldwijd bekendheid door de productie van port. Maar er worden meer en meer droge rode wijnen gemaakt, vaak van uitstekende kwaliteit. De Dourostreek is opgedeeld in drie aparte regio’s: Baixo Corgo richting de kust en Oporto, Corgo Cima in de regio rond Pinhão in het middengedeelte en de Douro Superior meer stroomopwaarts richting Spanje. Quinta de la Rosa ligt dus in het Corgo Cima gedeelte.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Stevige gerechten, Mediterraans/Portugese keuken.
Serveertemperatuur: 16ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De naam ‘Passagem’ is geïnspireerd door de verlaten spoorbaan op de quinta met een oude overgang en de ‘reis’ die de Bergqvist familie vanuit Engeland verbindt met de Douro en Jorge Moreira’s levensloop.
Meer informatie: www.quintadelarosa.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011