U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Douro 'La Rosa'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2017 0,75

13,50

 Bestel deze wijn
2016 0,75

13,50

 Bestel deze wijn

Douro 'La Rosa'
Land: Portugal
Gebied/Classificatie: Douro, Douro D.O.
Producent: Quinta de la Rosa, Pinhão
Druivenras(sen): Tinta roriz 33%, Touriga franca 33%, Touriga nacional 33%
Karakter: Milde, zachte wijn met een open en volle geur. Lekker zondoorstoofd en rijp rood fruit in de smaak.
Wijnbereiding: De druiven voor deze La Rosa wijn komen hoofdzakelijk van Quinta de Lamelas. De trossen worden met de hand geplukt en gestort in lagares, lage open granieten bakken, waar ze door 5 of 6 man schouder aan schouder met de voeten worden getreden. Eigen gisten uit wijngaard en kelder zorgen in stalen tanks voor de vergisting. Aansluitend rijping van 12 maanden in nieuw én gebruikt Frans eiken.
Producent beschrijving: Sinds 1906 is de familie Bergqvist de stuwende kracht achter Quinta de la Rosa. Het wijngoed beslaat 55 hectare en ligt in Pinhão, in het hart van de Douro. Gedreven door passie, namen Tim Bergqvist en zijn dochter Sophia in 1988 de vinificatie en commercialisatie volledig in eigen handen. Jorge Moreira is als zeer talentvol oenoloog eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Quinta de la Rosa doet in tegenstelling tot de meeste porthuizen alles zelf, van de wijngaard tot de botteling. Naast Port (jaarlijks 120.000 fl) wordt er ook voortreffelijke rode wijnen (270.000 fl) en een olijfolie van hoge kwaliteit gemaakt. De wijngaarden in terrasvorm profiteren van de ligging op het zuiden/zuidoosten, op een hoogte van 100 tot 450 meter en in een schist bodem (leisteen). De druiven zijn afkomstig van 8 verschillende percelen met elk een eigen, typisch microklimaat. Belangrijk is dat alle wijngaarden van Quinta de la Rosa uitzonderlijk gesitueerd zijn en daarom volledig opgenomen zijn in de klasse A, de hoogste locatiequotering die er in de Douro bestaat. Tevens bezit men stroomopwaarts Quinta das Bandeiras, beplant met 30 ha wijnstokken. Op La Rosa zijn twee boerderijen, Quinta Amarela en Quinta de Lamelas, beschikbaar als bed & breakfast accommodatie.
Gegevens gebied: Het Douro gebied ligt ten noorden en ten zuiden van de Douro rivier, welke Portugal van oost naar west doorkruist. Een ruig gebied, met een zeer warm klimaat. De Douro streek is opgedeeld in drie aparte regio’s: Baixo Corgo richting de kust en Oporto, Corgo Cima in de regio rond Pinhão in het middengedeelte en de Douro Superior meer stroomopwaarts richting Spanje. Quinta de la Rosa ligt dus in het Corgo Cima gedeelte. In het Portgebied zijn veel druivenrassen toegestaan, met naast de bovengenoemde soorten ook veel onbekende rassen, zoals souzão, rufete, viosinho, gouveio, rabigato etc.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Stevige gerechten, Mediterraans/Portugese keuken.
Serveertemperatuur: 16ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De tinta roriz druif is in Spanje aangeplant als de bekende tempranillo druif.
Meer informatie: www.quintadelarosa.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011