U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

DouROSA

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2016 0,75

10,50

 Bestel deze wijn
2015 0,75

10,00

 Bestel deze wijn

DouROSA
Land: Portugal
Gebied/Classificatie: Douro, Douro D.O.
Producent: Quinta de la Rosa, Pinhão
Druivenras(sen): Tinta roriz, Tinto cão, Touriga franca, Touriga nacional 52%
Karakter: Plezierige, fruitig en milde, zachte wijn met een open en volle geur. Aangename fruitstructuur in de geur, rijp rood fruit in de smaak, geen houtlagering en fief van karakter. Modern Portugees.
Wijnbereiding: De druiven voor deze DouROSA wijn komen van verschillende wijngaarden van de Quinta. De trossen worden met de hand geplukt en gestort in rvs vergistingstanks voor de alcoholische vergisting. Na de malo wordt de wijn gestabiliseerd op rvs en gebotteld.
Producent beschrijving: Sinds 1906 is de familie Bergqvist de stuwende kracht achter Quinta de la Rosa. Het wijngoed beslaat 55 hectare en ligt in Pinhão, in het hart van de Douro. Gedreven door passie, namen Tim Bergqvist en zijn dochter Sophia in 1988 de vinificatie en commercialisatie volledig in eigen handen. Jorge Moreira is als zeer talentvol oenoloog eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Quinta de la Rosa doet in tegenstelling tot de meeste porthuizen alles zelf, van de wijngaard tot de botteling. Naast Port (jaarlijks 120.000 fl) wordt er ook voortreffelijke rode wijnen (270.000 fl) en een olijfolie van hoge kwaliteit gemaakt. De wijngaarden in terrasvorm profiteren van de ligging op het zuiden/zuidoosten, op een hoogte van 100 tot 450 meter en in een schistbodem (leisteen). De druiven zijn afkomstig van 8 verschillende percelen met elk een eigen, typisch microklimaat. Belangrijk is dat alle wijngaarden van Quinta de la Rosa uitzonderlijk gesitueerd zijn en daarom volledig opgenomen zijn in de klasse A, de hoogste locatiequotering die er in de Douro bestaat. Tevens bezit men stroomopwaarts Quinta das Bandeiras, beplant met 30 ha wijnstokken. Op La Rosa zijn twee boerderijen, Quinta Amarela en Quinta de Lamelas, beschikbaar als bed & breakfast accommodatie.
Gegevens gebied: Het Douro gebied ligt ten noorden en ten zuiden van de Douro rivier, welke Portugal van oost naar west doorkruist. Een ruig gebied, met een zeer warm klimaat. De Douro streek is opgedeeld in drie aparte regio’s: Baixo Corgo richting de kust en Oporto, Corgo Cima in de regio rond Pinhão in het middengedeelte en de Douro Superior meer stroomopwaarts richting Spanje. Quinta de la Rosa ligt dus in het Corgo Cima gedeelte. In het Portgebied zijn veel druivenrassen toegestaan, met naast de bovengenoemde soorten ook veel onbekende rassen, zoals souzão, rufete, viosinho, gouveio, rabigato etc.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Stevige gerechten, Mediterraans/Portugese keuken.
Serveertemperatuur: 16ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De tinta roriz druif is in Spanje aangeplant als de bekende tempranillo druif.
Meer informatie: www.quintadelarosa.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011