U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Douro Reserve 'La Rosa'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2017 0,75

33,50

 Bestel deze wijn

Douro Reserve 'La Rosa'
Land: Portugal
Gebied/Classificatie: Douro, D.O.C. Douro
Producent: Quinta de la Rosa, Pinhão
Druivenras(sen): Field blend 40%, Touriga nacional 60%
Karakter: Rijke Douro-wijn met in de geur en smaak krachtig, zondoorstoofd rood fruit en aroma's van hout van de rijping op eikenhouten vaten.
Wijnbereiding: De druiven van deze wijn zijn eerst ontsteeld en daarna een avond met de voeten 'gekneusd' in open granieten lagares. Na fermentatie en malolactische gisting in roestvrij stalen tanks, is de wijn 12 maanden gelagerd op nieuw Frans eiken. De Reserve is een topcuvée van de bodega en wordt alleen gemaakt van oude stokken in exceptioneel goede jaren. En dan alleen van de druiven van de beste percelen. Deze topcuvée heeft een beperkte productie.
Producent beschrijving: Sinds 1906 is de familie Bergqvist de stuwende kracht achter Quinta de la Rosa. Het wijngoed beslaat 55 hectare en ligt in Pinhão, in het hart van de Douro. Gedreven door passie, namen Tim Bergqvist en zijn dochter Sophia in 1988 de vinificatie en commercialisatie volledig in eigen handen. Jorge Moreira is als zeer talentvol oenoloog eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Quinta de la Rosa doet in tegenstelling tot de meeste porthuizen alles zelf, van de wijngaard tot de botteling. Naast Port (jaarlijks 120.000 fl) wordt er ook voortreffelijke rode wijnen (270.000 fl) en een olijfolie van hoge kwaliteit gemaakt. De wijngaarden in terrasvorm profiteren van de ligging op het zuiden/zuidoosten, op een hoogte van 100 tot 450 meter en in een schist bodem (leisteen). De druiven zijn afkomstig van 8 verschillende percelen met elk een eigen, typisch microklimaat. Belangrijk is dat alle wijngaarden van Quinta de la Rosa uitzonderlijk gesitueerd zijn en daarom volledig opgenomen zijn in de klasse A, de hoogste locatiequotering die er in de Douro bestaat. Tevens bezit men stroomopwaarts Quinta das Bandeiras, beplant met 30 ha wijnstokken. Op La Rosa zijn twee boerderijen, Quinta Amarela en Quinta de Lamelas, beschikbaar als bed & breakfast accommodatie.
Gegevens gebied: Het Douro gebied ligt ten noorden en ten zuiden van de Douro rivier, welke Portugal van oost naar west doorkruist. Een ruig gebied, met een zeer warm klimaat. De Dourostreek is opgedeeld in drie aparte regio’s: Baixo Corgo richting de kust en Oporto, Corgo Cima in de regio rond Pinhão in het middengedeelte en de Douro Superior meer stroomopwaarts richting Spanje. Quinta de la Rosa ligt dus in het Corgo Cima gedeelte. In het Portgebied zijn veel druivenrassen toegestaan, met naast de bovengenoemde soorten ook veel onbekende rassen, zoals souzão, rufete, viosinho, gouveio, rabigato etc.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Bij rood vlees, wildgerechten, lamsvlees of harde kazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.quintadelarosa.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011