U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Penedès Gessami Blanco

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2017 0,75

14,25

 Bestel deze wijn

Penedès Gessami Blanco
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Penedès, D.O. Penedès
Producent: Gramona, Sant Sadurní d'Anoia
Druivenras(sen): Gewurztraminer 20%, Muscat de frontignan blanc 40%, Sauvignon blanc 40%
Karakter: Bleekgroen van kleur. In de royale geur verleidelijk muscat, tropisch fruit zoals lychee, wat passie, sinaasappel en perzik. Heerlijke smaak ondersteund door de stuivende frisheid van de sauvignon. Licht mineraal van smaak, iets kruidig en elegant.
Wijnbereiding: De muscat wordt als eerste en de sauvignon blanc als laatste geoogst. De druivenrassen worden apart gevinifieerd. De druiven worden zacht gekneusd, alleen het afloopsap wordt gebruikt. Na de débourbage vindt er een schilweking plaats op 10°C en wordt vergist op tank op 13-15°C. Na de vergisting wordt de wijn geblend, gestabiliseerd en gebotteld. Na de gisting resteert een restsuiker van 8 gram/liter
Producent beschrijving: Het zeer dynamische familiebedrijf Gramona bestaat sinds 1881, momenteel maakt de 5e generatie van hoofdzakelijk 150 ha eigen wijngaarden formidabele mousserende wijnen. Traditioneel, maar met behulp van modernste technologie. Sinds de opening van de nieuwe Bodega in 2006 is Gramona ook technisch helemaal klaar voor de komende jaren. In een R&D programma worden op zeer hoog niveau onderzoeken gedaan naar o.a. klimaatverandering, ecologische wijnbouw, duurzaamheid en alles omtrent vorming en behoud van de mousse. Gramona brengt vanaf de oogst 2011 de eerste biologische Cava’s en wijnen op de markt. De oenoloog Jaume Gramona, die het bedrijf leidt samen met zijn neef Xavier, is docent op de universiteit van Tarragona. Gramona heeft voor Cava producenten een laag rendement per hectare. Het bedrijf maakt zelf hun eigen gisten en liqueur d'expédition in een ruim honderd jaar oud solera systeem. De voorraad van Gramona bedraagt zo'n 1,5 miljoen flessen. De Cava markt wordt gedomineerd door grote huizen met enorme volumes. Topbedrijven als Gramona hebben een heel andere filosofie en werken uitsluitend op kwaliteit.
Gegevens gebied: Het wijngebied Penedès ligt iets ten zuiden van Barcelona. Het beslaat zo'n 25.000 hectare grond. Het gebied bestaat eigenlijk uit een drietal terrassen, waarvan de bodem gevarieerd is. Dit is voornamelijk kalksteen met daarnaast zand en klei. Het zuidelijke gedeelte van het gebied grenst aan zee, wat uiteraard ook van invloed is op het klimaat. Penedès is voornamelijk bekend om haar Cava’s maar ook de stille wijnen nemen de laatste jaren in kwaliteit toe. Deze sauvignon blanc komt van een 5 ha groot perceel ‘Can Anguilera’, op 500 meter hoogte, gelegen aan de voet van het Monserrat gebergte. De bodem is hier rijk aan leisteen (pizarosso) en vormt samen met het microklimaat een ideaal terroir voor deze zuidelijke sauvignon blanc.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Als aperitief, bij vissalades, coquilles, salade met garnalen en kaas, bijv. manchego, gerechten uit de Japanse keuken.
Serveertemperatuur: 12 à 14ºC
Biologisch: Biologisch
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Gramona maakt naast de klassieke Cava’s een aantal wijnen die zeer modern gestileerd zijn. Jaume Gramona experimenteert graag en maakt spannende wijnen. De Gessamí is een typisch Catalaanse witte wijn die ter plaatse zeer populair is en nu ook internationaal doorbreekt.
Meer informatie: www.gramona.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011