U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Penedès Gramona Sauvignon Blanc

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2014 0,75

22,00

 Bestel deze wijn

Penedès Gramona Sauvignon Blanc
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Penedès, D.O. Penedès
Producent: Gramona, Sant Sadurní d'Anoia
Druivenras(sen): Sauvignon blanc
Karakter: Licht geel van kleur met een gouden fonkeling. In de geur tropisch fruit zoals passie, papaja en wat appel. Licht mineraal van smaak, kruidig en elegant door de gedoseerde houtlagering.
Wijnbereiding: De druiven zijn biologisch geteeld, vanaf de oogst 2012 gecertificeerd, door de CCPAE. Geoogst wordt met de hand, alleen de beste druiven worden gebruikt. Na een zachte persing wordt alleen het afloopsap gebruikt, na een débourbage van 36 uur vergist de wijn in roestvrij staal. Tijdens de gisting gaat de wijn over op 300 liter vaten van Frans eikenhout, waar de wijn op 13 - 15 °C verder gist, met regelmatig bâtonnage. De vaten worden elk jaar voor 1/3 vernieuwd.
Producent beschrijving: Het zeer dynamische familiebedrijf Gramona bestaat sinds 1881, momenteel maakt de 5e generatie van hoofdzakelijk 150 ha eigen wijngaarden formidabele mousserende wijnen. Traditioneel, maar met behulp van modernste technologie. Sinds de opening van de nieuwe Bodega in 2006 is Gramona ook technisch helemaal klaar voor de komende jaren. In een R&D programma worden op zeer hoog niveau onderzoeken gedaan naar o.a. klimaatverandering, ecologische wijnbouw, duurzaamheid en alles omtrent vorming en behoud van de mousse. Gramona brengt vanaf de oogst 2011 de eerste biologische Cava’s en wijnen op de markt. De oenoloog Jaume Gramona, die het bedrijf leidt samen met zijn neef Xavier, is docent op de universiteit van Tarragona. Gramona heeft voor Cava producenten een laag rendement per hectare. Het bedrijf maakt zelf hun eigen gisten en liqueur d'expédition in een ruim honderd jaar oud solera systeem. De voorraad van Gramona bedraagt zo'n 1,5 miljoen flessen. De Cava markt wordt gedomineerd door grote huizen met enorme volumes. Topbedrijven als Gramona hebben een heel andere filosofie en werken uitsluitend op kwaliteit.
Gegevens gebied: Het wijngebied Penedès ligt iets ten zuiden van Barcelona. Het beslaat zo'n 25.000 hectare grond. Het gebied bestaat eigenlijk uit een drietal terrassen, waarvan de bodem gevarieerd is. Dit is voornamelijk kalksteen met daarnaast zand en klei. Het zuidelijke gedeelte van het gebied grenst aan zee, wat uiteraard ook van invloed is op het klimaat. Penedès is voornamelijk bekend om haar Cava’s maar ook de stille wijnen nemen de laatste jaren in kwaliteit toe. Deze sauvignon blanc komt van een 4 ha groot perceel ‘Can Anguilera’, gelegen op 500 meter hoogte aan de voet van het Monserrat gebergte. De bodem is hier rijk aan leisteen (pizarosso) en vormt samen met het microklimaat een ideaal terroir voor deze zuidelijke sauvignon blanc.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Bij coquilles, salade met garnalen en kaas, bijv. manchego.
Serveertemperatuur: 12 à 14ºC
Biologisch: Biologisch
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Gramona maakt naast de klassieke Cava’s een aantal wijnen die zeer modern gestileerd zijn. Jaume Gramona experimenteert er regelmatig op los en maakt spannende wijnen. De sauvignon blanc is al een aantal maal als beste witte Spaanse wijn gekozen door de vereniging van Spaanse sommeliers.
Meer informatie: www.gramona.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011