U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Penedès Gramona Mart Xarel.lo Vermell Rosado

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte rosé wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,75

14,75

 Bestel deze wijn

Penedès Gramona Mart Xarel.lo Vermell Rosado
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Cataluña, D.O. Penedès
Producent: Gramona, Sant Sadurní d'Anoia
Druivenras(sen): Xarel.lo-vermell 100%
Karakter: Zeer licht roze van kleur met in de geur rijpe perzik, fris rood fruit, meloen, bloemen en hints van Mediterrane kruiden en iets roze peper.
Wijnbereiding: Deze rosé is gemaakt van de xarel.lo-vermell, een zeer oud lokaal druivenras wat bezig is met een comeback. De handmatige oogst is begin augustus en oudergaan een koude schilweking van ca. 48 uur waardoor de kleur van de most zeer licht blijft. De vergisting vindt plaats in rvs tanks. Het gehele proces van wijnbereiding geschied in samenhang met de biodynamische kalender.
Producent beschrijving: Het zeer dynamische familiebedrijf Gramona bestaat sinds 1881, momenteel maakt de 5e generatie van hoofdzakelijk 150 ha eigen wijngaarden formidabele mousserende wijnen. Traditioneel, maar met behulp van modernste technologie. Sinds de opening van de nieuwe Bodega in 2006 is Gramona ook technisch helemaal klaar voor de komende jaren. In een R&D programma worden op zeer hoog niveau onderzoeken gedaan naar o.a. klimaatverandering, ecologische wijnbouw, duurzaamheid en alles omtrent vorming en behoud van de mousse. Gramona brengt vanaf de oogst 2011 de eerste biologische Cava’s en wijnen op de markt. De oenoloog Jaume Gramona, die het bedrijf leidt samen met zijn neef Xavier, is docent op de universiteit van Tarragona. Gramona heeft voor Cava producenten een laag rendement per hectare. Het bedrijf maakt zelf hun eigen gisten en liqueur d'expédition in een ruim honderd jaar oud solera systeem. De voorraad van Gramona bedraagt zo'n 1,5 miljoen flessen. De Cava markt wordt gedomineerd door grote huizen met enorme volumes. Topbedrijven als Gramona hebben een heel andere filosofie en werken uitsluitend op kwaliteit. Sinds 2019 is Gramona met een aantal andere topproducenten met Corpinnat uit de DO gestapt vanwege verschil van inzicht over het te volgen kwaliteitsniveau in de DO. Doel is om in de toekomst een eigen DO van hoog niveau te verkrijgen.
Gegevens gebied: Het wijngebied Penedès in Catalonië/Catalunya ligt ten zuidwesten van Barcelona. Het beslaat zo'n 25.000 hectare wijngaard. Het gebied bestaat eigenlijk uit een 3 tal terrassen, waarvan de bodem gevarieerd is. Dit is voornamelijk kalksteen, met daarnaast zand en klei. Het zuidelijke gedeelte van het gebied grenst aan zee, wat uiteraard ook van invloed is op het klimaat. Penedès is voornamelijk bekend om haar productie van Cava. Cava heeft een eigen D.O., maar mag uit een groot deel van Spanje afkomstig zijn. Ruim 95% van de Cava wordt echter in Penedès geproduceerd. Een kleine groep topproducenten hebben besloten zich af te zonderen van de DO Cava, dit proces is onlangs opgestart maar nog niet officieel. Het is het grootste gebied voor mousserende wijnen ter wereld. In het plaatsje Sant Sadurni d'Anoia zijn de beste Cava-producenten gevestigd. Naast cava maakt Gramona ook een fraaie serie stille wijnen.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Als aperitief, bij salades, vis, Aziatische gerechten, Mediteraanse keuken, licht vlees en gevogelte.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Biologisch: Biologisch dynamisch
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.gramona.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011