U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Montsant Les Taules de flor en flor

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,75

8,50

 Bestel deze wijn

Montsant Les Taules de flor en flor
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Cataluña, DO Monsant
Producent: Celler de Capçanes, Capçanes
Druivenras(sen): Cabernet sauvignon 40%, Garnacha (grenache) 40%, Syrah 20%
Karakter: Diep rood van kleur, gezonde geur van lekker sappig rood fruit van bes en kers. In de smaak fruitig, kruidig met voldoende doordrinkbaarheid. Zachte tannines, romig en rond van structuur.
Wijnbereiding: De druiven worden met de hand geoogst van begin tot half september. Modern gevinifieerd. Alle druivenrassen ondergaan aparte vergisting in rvs-tanks tussen 8 en 10 dagen bij 24 tot 28°C. De malolactische gisting op tank en voor de botteling rust de wijn 8 maanden op tank. Na klaring, koude stabilisatie en een lichte filtering wordt de wijn gebotteld. De garnacha is van 8 tot 40 jaar oude wijngaarden. De cabernet sauvignon en syrah komen uit 5 tot 10 jaar oude percelen van de Vall del Calas op hoogtes tussen 150 en 450 meter.
Producent beschrijving: De coöperatie van Capçanes werd opgericht door 5 wijnboeren in 1933. Tussen 1994 en 1998 kwam er een totale omslag, twee jonge wijnmakers werden aangetrokken, van bulk verkoop in tanks werd overgeschakeld op afvulling alleen op fles en van de Joodse gemeenschap in Barcelona kwam het verzoek een koosjere wijn te gaan maken. Grote investeringen in de kelder waren nodig en zorgden voor een enorme sprong in kwaliteit, de koosjere 'Flor de Primavera' geniet wereldwijd een enorme reputatie. Tevens werden de inmiddels ruim 70 leden vanuit de coöperatie volledig begeleid in de wijngaard. In totaal heeft men ruim 200 ha wijngaard en ca. 2.000 vaten voor de opvoeding van de wijnen. De oenologen zijn Anna Rovira en Jürgen Wagner, de laatste is ook deels verantwoordelijk voor de verkoop. Op het ruwe terrein is alleen handmatige oogst mogelijk, dit gebeurt in kratjes van 20 kg. Een groot deel van de wijngaarden, die tot op 600 meter hoogte liggen, is bijzonder oud, 60 tot ruim 100 jaar oude wijnstokken is geen uitzondering. Om die reden is de opbrengst per hectare zeer laag.
Gegevens gebied: Het wijngebied Montsant ligt in een bergachtig gebied, 160 km ten zuidwesten van Barcelona en ten westen van de stad Tarragona. De oude bodem bevat hier naast kalk, klei, veel leisteen en graniet. Het gebied kent vele oude wijngaarden, stokken van 100 jaar oud zijn hier geen uitzondering. De stijl van de Montsant wijnen komt vrijwel overeen met wijnen uit het beroemde aangrenzende wijngebied Priorat, het klimaat en terroir zijn bijna identiek, de bodem in Priorat bevat echter meer leisteen. De wijnen van Montsant zijn echter eleganter, minder zwaar, ook de prijzen in Montsant zijn veel vriendelijker. Montsant is een in 2001 gecreëerde D.O. van zo'n 1.800 ha wijngaard die zich duidelijk kwalitatief onderscheidt van het gebied Tarragona (Zona Falset) waar het voorheen toe behoorde. De naam Montsant komt van de karakteristieke bergrug die hier het gebied domineert.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Bij lam, kip, rood vlees en gevogelte, maar ook bij pizza, pasta, moussaka, ratatouille of kaas.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Biologisch: Biologisch
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Met ‘de flor en flor’ wil Celler de Capçanes aangeven dat in de wijngaarden voor de biologische wijn door de biologische teelt veel bloemen staan en de wijn ‘floraal’ op het fruit gemaakt is. Les Taules is Catalaans voor tafel. Het is een gedeelte waar zich honderden jaren oude terrassen, stenen huisjes en natuurlijk plateaus bevinden die lijken op tafels.
Meer informatie: www.cellercapcanes.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011