U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Méntrida Jiménez-Landi 'Piélago' Sierra de Gredos

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2015 0,75

29,00

 Bestel deze wijn

Méntrida Jiménez-Landi 'Piélago' Sierra de Gredos
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Castilla-La Mancha, D.O. Méntrida
Producent: Landi Vinos Y Viñedos, Méntrida
Druivenras(sen): Garnacha (grenache)
Karakter: Kersenrood van kleur. Dikke, zwoele neus van klein rood fruit (vooral kers en aardbei). Ferme inzet, romig garnacha met bite, zeer verfijnde aroma’s en gebalanceerde toets van houtlagering. Intense smaak, verteerbaar, lichte kruidigheid, plezierige zuren, verfrissend en heerlijk drinkbaar. Complexe wijn.
Wijnbereiding: Vergisting op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks gedurende 15 tot 30 dagen. De malolactische gisting vindt eveneens op tank plaats, daarna rijpt de wijn tot 12 maanden op eiken vaten van 500 l. Er vindt voor botteling geen klaring, koude stabilisatie en filtratie plaats. Goed wijngaardbeheer zorgt er bij Jiménez-Landi voor dat er tijdens de vinificatie nauwelijks ingegrepen hoeft te worden.
Producent beschrijving: Jiménez-Landi is een van de meest vooraanstaande producenten in Méntrida. Deze kleine boutique bodega onder aanvoering van José Benavides Jiménez-Landi legt zich toe op wijnen van topniveau met een opvallende doordrinkbaarheid. In het noordelijk gedeelte van de DO bezit de familie 20 ha wijngaard in totaal, waarvan 5 ha in de Sierra de Gredos van Méntrida. Piélago is de naam van de cuvée uit de Sierra de Gredos. De Bajondillo is een Vino de Villa Méntrida, oftewel heeft duidelijk de expressie van de wijnen uit de directe omgeveing van het stadje Méntrida. De 40 tot 60 jaar oude wijnstokken zijn gesnoeid in ‘bush vine’, oftewel struikvorm en geven een rendement van slechts 25 tot 35 hl/ha. Er wordt organisch gewerkt met een groene oogst ter verbetering van de kwaliteit en handmatig geoogst in kleine kisten. De plantdichtheid van de garnacha is traditioneel laag: 1.350 stokken per ha, terwijl de syrah en cabernet sauvignon percelen 4.000 stokken per ha bevatten. Het bedrijf heeft een kleine vatenkelder met zowel barricas als grotere vaten van Frans eiken. De ondiepe bodem in de hoger gelegen Sierra de Gredos bij Real de San Vicente bestaat uit zand en graniet op een onder rots.
Gegevens gebied: De druiven voor deze wijn komen uit het wijnregio Castilla-La-Mancha. Dit enorme gebied ligt voornamelijk ten zuidoosten van de stad Madrid, hier wordt de helft van alle Spaanse wijnen gemaakt. De DO Méntrida omvat een kleine 5.500 ha en heeft een DO sinds 1976. Het ligt ten noordwesten van de stad Toledo, die 90 km ten zuiden van Madrid ligt. De rio Tajo (de Taag) is hier de belangrijkste rivier. De gemiddelde hoogte bedraagt 550-600 meter, het is een prima gebied voor de teelt van druiven. De bodem bestaat uit kiezelhoudend zand en het klimaat is continentaal met 465 mm regen per jaar. De DO Méntrida is relatief onbekend maar topproducenten als Jiménez-Landi zijn bezig om het gebied op een hoger niveau te brengen en internationaal erkenning te krijgen. Piélago komt voor 100% uit het beste gedeelte van Méntrida: de Sierra de Gredos.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Als begeleider van middelzware gerechten (gevogelte, salades, kalfsvlees), witschimmel- en harde kazen.
Serveertemperatuur: 14 à 16ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Er zijn plannen om een eigen DO Sierra de Gredos te creëren, maar dit zal normaliter nog wel een aantal jaar duren.
Meer informatie: www.jimenezlandi.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011