U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Gramona 'Argent' Rosado Brut

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle mousserende roséwijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2014 0,75

38,50

 Bestel deze wijn

Gramona 'Argent' Rosado Brut
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Cataluña, Corpinnat
Producent: Gramona, Sant Sadurní d'Anoia
Druivenras(sen): Pinot noir
Karakter: Zalmroze van kleur. Verfijnde, zuivere wijn met een prachtige mousse. Klein rood fruit in de geur met lichte tonen van aardbei, aalbes, en bosbes. Licht floraal in de smaak, heerlijk fris, rijk van structuur, zwoeldroog en romig in de afdronk. Licht filmend van smaak met ronding van de vergisting op hout.
Wijnbereiding: Cava wordt gemaakt als Champagne. De met de hand geplukte pinot noir druiven worden geselecteerd op een sorteertafel en geheel als tros geperst. Er wordt licht geperst, slechts het eerste deel van het sap, zo'n 35% van het totaal, wordt gebruikt voor deze wijn. Dan volgt een gisting op 14°C op Frans eiken van 600 ltr. Tijdens de 2e gisting op fles maakt men gebruik van kurken voor de hogere cuvées, zoals deze Argent i.p.v. kroonkurken. De wijn rijpt 33 maanden 'sur lattes', zodat de fijne mousse zich kan ontwikkelen. Er wordt bij deze Brut Nature geen dosage toegevoegd en het restsuikergehalte is dus minder dan 3g/l.
Producent beschrijving: Het zeer dynamische familiebedrijf Gramona bestaat sinds 1881, momenteel maakt de 5e generatie van hoofdzakelijk 150 ha eigen wijngaarden formidabele mousserende wijnen. Traditioneel, maar met behulp van modernste technologie. Sinds de opening van de nieuwe Bodega in 2006 is Gramona ook technisch helemaal klaar voor de komende jaren. In een R&D programma worden op zeer hoog niveau onderzoeken gedaan naar o.a. klimaatverandering, ecologische wijnbouw, duurzaamheid en alles omtrent vorming en behoud van de mousse. Gramona brengt vanaf de oogst 2011 de eerste biologische Cava’s en wijnen op de markt. De oenoloog Jaume Gramona, die het bedrijf leidt samen met zijn neef Xavier, is docent op de universiteit van Tarragona. Gramona heeft voor Cava producenten een laag rendement per hectare. Het bedrijf maakt zelf hun eigen gisten en liqueur d'expédition in een ruim honderd jaar oud solera systeem. De voorraad van Gramona bedraagt zo'n 1,5 miljoen flessen. De Cava markt wordt gedomineerd door grote huizen met enorme volumes. Topbedrijven als Gramona hebben een heel andere filosofie en werken uitsluitend op kwaliteit.
Gegevens gebied: Het wijngebied Penedès in Catalonië/Catalunya ligt ten zuid-westen van Barcelona. Het beslaat zo'n 25.000 hectare wijngaard. Het gebied bestaat eigenlijk uit een 3 tal terrassen, waarvan de bodem gevarieerd is. Dit is voornamelijk kalksteen, met daarnaast zand en klei. Het zuidelijke gedeelte van het gebied grenst aan zee, wat uiteraard ook van invloed is op het klimaat. Penedès is voornamelijk bekend om haar productie van Cava. Cava heeft een eigen D.O., maar mag uit een groot deel van Spanje afkomstig zijn. Ruim 95% van de Cava wordt echter in Penedès geproduceerd. Het is het grootste gebied voor mousserende wijnen ter wereld. In het plaatsje Sant Sadurni d'Anoia zijn de beste Cava-producenten gevestigd.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Als aperitief, bij salades, vis, licht vlees en gevogelte.
Serveertemperatuur: 9 à 11ºC
Biologisch: Biologisch
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.gramona.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011