U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Gramona 'III Lustros' Brut Nature

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle mousserende witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2012 0,75

37,50

 Bestel deze wijn

Gramona 'III Lustros' Brut Nature
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Cataluña, Corpinnat Metodo Tradicional/Vino Espumoso de Qualitat
Producent: Gramona, Sant Sadurní d'Anoia
Druivenras(sen): Macabeo 35%, Xarel.lo 65%
Karakter: Verfijnde, droge mousseux met een prachtige mousse. Ontwikkelde smaak met een complex aroma, licht toast en een prachtige afdronk. Gemaakt volgens de 'méthode traditionelle'.
Wijnbereiding: Tijdens de 2e gisting maakt men gebruik van kurken voor de hogere cuvées i.p.v. kroonkurken. Voor de III Lustros gebruikt men deze dure kurken met drie lagen, zodat de wijn goed kan ouderen en een prachtige verfijnde mousse ontwikkelt. Het dégorgement van de wijnen moet daarom wel met de hand gebeuren, hetgeen een zeer gekwalificeerd werk is. De III Lustros is een Vintage Corpinnat mousseux en wordt gemiddeld na zo’n ruim 8 jaar op de markt gebracht. Het is een Brut Nature, hetgeen inhoudt dat er geen dosage plaatsvindt. De xarel.lo druif maakt het mogelijk dat deze Corpinnat mousseux zo oud kan worden. De wijn wordt lang gelagerd op fles, zodat zich een mooie mousse kan ontwikkelen. Het restsuikergehalte is 3 gram/liter.
Producent beschrijving: Het zeer dynamische familiebedrijf Gramona bestaat sinds 1881, momenteel maakt de 5e generatie van hoofdzakelijk 150 ha eigen wijngaarden formidabele mousserende wijnen. Traditioneel, maar met behulp van modernste technologie. Sinds de opening van de nieuwe Bodega in 2006 is Gramona ook technisch helemaal klaar voor de komende jaren. In een R&D programma worden op zeer hoog niveau onderzoeken gedaan naar o.a. klimaatverandering, ecologische wijnbouw, duurzaamheid en alles omtrent vorming en behoud van de mousse. Gramona brengt vanaf de oogst 2011 de eerste biologische Cava’s en wijnen op de markt. De oenoloog Jaume Gramona, die het bedrijf leidt samen met zijn neef Xavier, is docent op de universiteit van Tarragona. Gramona heeft voor Cava producenten een laag rendement per hectare. Het bedrijf maakt zelf hun eigen gisten en liqueur d'expédition in een ruim honderd jaar oud solera systeem. De voorraad van Gramona bedraagt zo'n 1,5 miljoen flessen. De Cava markt wordt gedomineerd door grote huizen met enorme volumes. Topbedrijven als Gramona hebben een heel andere filosofie en werken uitsluitend op kwaliteit. Sinds 2019 is Gramona met een aantal andere topproducenten met Corpinnat uit de DO gestapt vanwege verschil van inzicht over het te volgen kwaliteitsniveau in de DO. Doel is om in de toekomst een eigen DO van hoog niveau te verkrijgen.
Gegevens gebied: Het wijngebied Penedès in Catalonië/Catalunya ligt ten zuid-westen van Barcelona. Het beslaat zo'n 25.000 hectare wijngaard. Het gebied bestaat eigenlijk uit een 3 tal terrassen, waarvan de bodem gevarieerd is. Dit is voornamelijk kalksteen, met daarnaast zand en klei. Het zuidelijke gedeelte van het gebied grenst aan zee, wat uiteraard ook van invloed is op het klimaat. Penedès is voornamelijk bekend om haar productie van Cava. Cava heeft een eigen D.O., maar mag uit een groot deel van Spanje afkomstig zijn. Ruim 95% van de Cava wordt echter in Penedès geproduceerd. Het is het grootste gebied voor mousserende wijnen ter wereld. In het plaatsje Sant Sadurni d'Anoia zijn de beste Cava-producenten gevestigd.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Als aperitief, bij salades, vis, licht vlees en gevogelte.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: III Lustros spreekt men uit als: Tres Loestros. Gramona brengt deze Gran Reserva met jaartal op de markt en wordt per fles omwikkelt met een doorzichtig folie. De eerste III Lustros werd gemaakt in 1951 en heette eerst II Lustros. Op het achteretiket staat de datum van dégorgement vermeld.
Meer informatie: www.gramona.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011