U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Gramona Celler Batlle Brut Finca Font de Jui

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle mousserende witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2009 0,75

66,00

 Bestel deze wijn

Gramona Celler Batlle Brut Finca Font de Jui
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Cataluña, Corpinnat Metodo Tradicional/Vino Espumoso de Qualitat
Producent: Gramona, Sant Sadurní d'Anoia
Druivenras(sen): Macabeo 35%, Xarel.lo 65%
Karakter: Zeer verfijnde, milddroge wijn met een fijne, gedoseerde mousse. Plezierig ontwikkeld in de smaak door de lange lagering ‘sur latte’. Tonen van gekonfijt fruit, bloesem, kamille, boter en zacht brood en toast. Complex geheel van geuren en smaken. Lang en plezierig na.
Wijnbereiding: Tijdens de 2e gisting op fles maakt men gebruik van kurken voor de Celler Battle i.p.v. kroonkurken. Het dégorgement van de flessen moet daarom wel met de hand gebeuren, hetgeen een zeer gekwalificeerd werk is. Celler Batlle is een Vintage Corpinnat mousseux en wordt voor het ontwikkelen van een zeer fijne mousse gemiddeld na zo'n 8-10 (!!) jaar rijping 'sur lattes' op de markt gebracht. Het betreft een selectie van de III Lustros Cuvée uit de wijngaard Font de Jui, een perceel van 22,5 ha met een zand/klei bodem op kalksteen. De xarel.lo druif maakt het mogelijk dat deze Corpinnat mousseux zo oud kan worden. Het restsuikergehalte is ongeveer 5,5 gram/liter.
Producent beschrijving: Het zeer dynamische familiebedrijf Gramona bestaat sinds 1881, momenteel maakt de 5e generatie van hoofdzakelijk 150 ha eigen wijngaarden formidabele mousserende wijnen. Traditioneel, maar met behulp van modernste technologie. Sinds de opening van de nieuwe Bodega in 2006 is Gramona ook technisch helemaal klaar voor de komende jaren. In een R&D programma worden op zeer hoog niveau onderzoeken gedaan naar o.a. klimaatverandering, ecologische wijnbouw, duurzaamheid en alles omtrent vorming en behoud van de mousse. Gramona brengt vanaf de oogst 2011 de eerste biologische Cava’s en wijnen op de markt. De oenoloog Jaume Gramona, die het bedrijf leidt samen met zijn neef Xavier, is docent op de universiteit van Tarragona. Gramona heeft voor Cava producenten een laag rendement per hectare. Het bedrijf maakt zelf hun eigen gisten en liqueur d'expédition in een ruim honderd jaar oud solera systeem. De voorraad van Gramona bedraagt zo'n 1,5 miljoen flessen. De Cava markt wordt gedomineerd door grote huizen met enorme volumes. Topbedrijven als Gramona hebben een heel andere filosofie en werken uitsluitend op kwaliteit. Sinds 2019 is Gramona met een aantal andere topproducenten met Corpinnat uit de DO gestapt vanwege verschil van inzicht over het te volgen kwaliteitsniveau in de DO. Doel is om in de toekomst een eigen DO van hoog niveau te verkrijgen.
Gegevens gebied: Het wijngebied Penedès in Catalonië/Catalunya ligt ten zuid-westen van Barcelona. Het beslaat zo'n 25.000 hectare wijngaard. Het gebied bestaat eigenlijk uit een 3 tal terrassen, waarvan de bodem gevarieerd is. Dit is voornamelijk kalksteen, met daarnaast zand en klei. Het zuidelijke gedeelte van het gebied grenst aan zee, wat uiteraard ook van invloed is op het klimaat. Penedès is voornamelijk bekend om haar productie van Cava. Cava heeft een eigen D.O., maar mag uit een groot deel van Spanje afkomstig zijn. Ruim 95% van de Cava wordt echter in Penedès geproduceerd. Het is het grootste gebied voor mousserende wijnen ter wereld. In het plaatsje Sant Sadurni d'Anoia zijn de beste Cava-producenten gevestigd.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Als aperitief, bij salades, vis, licht vlees en gevogelte.
Serveertemperatuur: 9 à 11ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Celler Batlle spreekt men uit als: Ceh-jer Bai-je. De cuvée is genoemd naar de oude kelder in Sant Sadurni d’Anoia, welke op zich zijn naam weer ontleent aan de Batlle familie, die Gramona gesticht hebben. Celler Batlle kan zich meten met grote jaartal Champagnes. Op het achteretiket staat de datum van dégorgement vermeld.
Meer informatie: www.gramona.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011