U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Ribera del Duero Arzuaga 'Crianza'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2015 0,375

14,00

 Bestel deze wijn

Ribera del Duero Arzuaga 'Crianza'
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: Castilla y León, D.O. Ribera del Duero
Producent: Bodegas Arzuaga Navarro, Quintanilla de Onésimo
Druivenras(sen): Cabernet sauvignon 7%, Merlot 3%, Tinto fino (tempranillo) 90%
Karakter: Mooi stevig rood fruit, karakteristiek tinto fino met nuances van tutti frutti, chocolade en vijgen. Zachte vanilletonen van de houtlagering. Heerlijk zacht en romig van smaak.
Wijnbereiding: De druiven zijn geselecteerd vanuit 22 wijngaarden en gisten in roestvrij stalen tanks, de jonge wijn rijpt op Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten. Deze crianza heeft gemiddeld 14-16 maanden lagering gehad op Amerikaans (40%) en Frans (60%) eiken en 1 jaar fleslagering voordat hij de bodega verlaat. De wijn ontwikkelt zich zeker nog goed zo'n 5 à 7 jaar na oogstjaar.
Producent beschrijving: Bodegas Arzuaga Navarro ligt naast het beroemde huis Vega Sicilia en is in 1985 begonnen met het aanplanten van de eerste wijnstokken. Men bezit nu zo'n 150 hectare wijngaard, gedeeltelijk aan de rivier en gedeeltelijk op de prachtige Finca La Planta op de hoogvlakte. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is hier enorm: in de zomer loopt dit op tot 20 graden. Hierdoor rijpt de druif optimaal en ontstaan mooie aroma's. De eerste jaren werden de druiven verkocht, pas vanaf 1993 werd de eerste eigen wijn gemaakt. Arzuaga Navarro is er in een paar jaar in geslaagd om tot de beste producenten te behoren in dit mooie wijngebied. Adolfo González is de talentvolle jonge oenoloog. De imposante bodegas heeft sinds 2001 haar eigen 5-sterren hotel met zo'n 50 zeer luxe uitgeruste kamers en daarnaast ook nog een kleiner hotel in het plaatsje Quintanilla de Onésimo. Tevens kan men gebruik maken van een goede lunch of diner in het Arzuaga Navarro restaurant of sinds kort in het luxe Restaurante Taller.
Gegevens gebied: Het Ribera del Duero gebied ligt aan de rivier de Duero, oostelijk van Valladolid en ten zuiden van Burgos. Met Rioja en Priorat behoort het tot de beste wijngebieden in Spanje en heeft bijna 22.000 ha wijngaard, 8.000 wijnboeren en ruim 300 bodegas. Vooral aan de westelijke kant van Aranda de Duero worden topwijnen gemaakt. De diverse bodems bestaat hier o.a. uit veel riviersediment en een toplaag met kiezels of meer ijzerhoudend met kleikalk. De wijngaarden worden hier gedeeltelijk geïrrigeerd. De beste wijngaarden zijn vaak traditioneel gesnoeid ‘en vaso’ tinto fino/tinto de país (=tempranillo) en zijn oud tot stokoud.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Rood vlees, wild en kaas.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Ribera del Duero betekent ‘oevers van de Duero (rivier)’. In het Ribera del Duero gebied gelden de volgende regels voor Crianza, Reserva en Gran Reserva: Crianza: Minimaal 1 jaar houtlagering en 1 jaar fles. Reserva: Minimaal 1 jaar houtlagering en 2 jaar fles. Gran Reserva: Minimaal 2 jaar houtlagering en 3 jaar fles.
Meer informatie: bodegas.arzuaganavarro.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011