U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Rioja Orben Tinto

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2017 0,75

18,75

 Bestel deze wijn
2016 0,75

18,75

 Bestel deze wijn

Rioja Orben Tinto
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: La Rioja, D.O.C Rioja
Producent: Bodegas Orben, Villabuena de Alava
Druivenras(sen): Tempranillo
Karakter: Intens dieproodpaars van kleur. Licht getoast eiken in de neus, potlood, leer, kersenfruit en zwarte bessen. Zijdezachte smaak met rijpe tannines, rijp donkerrood fruit, balsamico, cederhout, chocolade en een lange, talmende afdronk. Moderne stijl Rioja. Op en top tempranillo.
Wijnbereiding: De druiven worden handmatig geoogst in kisten van 15 kg. Na de sorteertafel worden de druiven ontsteelt en zacht gekneusd. Vergisting op rvs met 2 keer per dag pigeage. Malo op rvs en nieuw Frans eiken barricas en daarna lagering op 50% nieuw en 50% tweede jaar Frans eiken voor 12 maanden. Geen koude stabilisatie en filtratie.
Producent beschrijving: De familie Antón is een bekende familie in Rioja en tegenwoordig ook in Toro en Ribera del Duero. In Rioja bezit de familie bij Bodegas Orben, het paradepaardje sinds 2005 van de 4 bodegas die ze bezitten, 5 ha gobelet gesnoeide (‘en vaso’) wijngaard voor de Orbenwijn en 1,2 ha single vineyard voor de topcuvée Malpuesto. De oude stokken voor de Orben zijn geplant tussen 1945 en 1954; voor de Malpuesto zelfs in 1931! Wijngaarddichtheid is 3.500 stokken/ha. Het rendement in deze wijngaarden (er worden druiven van 74 percelen rondom het stadje Laguardia gebruikt) is laag, tussen de 35 en 40 hl/ha. Op de arme zanderige gronden van de percelen tussen Villabuena de Álava en Laguardia gedijt de tempranillo uitstekend. Wijngaardbeheer en vinificatie is in handen van Ruth Rodríguez. Eigenaar Gonzalo (Lalo) Antón zorgt dat Bodegas Orben goed gepositioneerd wordt in de markt en zeer hoge scores in bv Peñin zetten dit streven kracht bij. Productie van deze boutique winery bedraagt maximaal 55.000 flessen per jaar, waarvan de Malpuesto gemiddeld 5.000. Zowel Orben als Malpuesto worden vanwege hun onderscheidende karakter niet als Reserva op de markt gebracht, wat ze volgens de wijnwet wel zijn.
Gegevens gebied: Rioja Alavesa is met afstand het kleinste van de drie Rioja gebieden, t.w. Rioja Alta, Rioja Alavesa en Rioja Baja. In Rioja Alavesa wordt de laatste jaren veel geïnvesteerd en legt men zich gemiddeld toe op een wat modernere stijl Rioja, dus met niet te veel houtlagering en een hoger percentage tempranillo in de wijnen. De meeste Spaanse rode wijnen worden gerijpt in houten vaten. Na het bottelen krijgen ze nog vaak flesrijping en zijn na het verlaten van de kelder op dronk. Rioja is het eerste Spaanse wijngebied met een D.O.Ca.-classificatie.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Rood vlees, lamsvlees en stoofschotels van rund, gerechten met rood en grof wild, oude en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.bodegasorben.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011