U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Rioja Muga Rosado

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte rosé wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2019 0,75

11,25

 Bestel deze wijn

Rioja Muga Rosado
Land: Spanje
Gebied/Classificatie: La Rioja, DOCa Rioja
Producent: Bodegas Muga, Haro
Druivenras(sen): Garnacha (grenache) 60%, Tempranillo 10%, Viura 30%
Karakter: Zalmroze van kleur. Frisse, sappige en licht kruidige rosé met zacht rood fruit in de geur en smaak en een plezierig bittertje op de afdronk. De Rosado van Muga ondergaat een korte lagering op oude vaten die geen houtnuances overbrengen in de smaak.
Wijnbereiding: Na een maceratie van ongeveer 12 uur vergisten de druiven voor de rosado ongeveer 20 à 25 dagen op 1.000 liter vaten. Daarna nog een stabilisatie op houten vaten gedurende 3 maanden. De Rosado heeft door de dominantie van de garnacha en viura een lichte kleur. Een lichte klaring via eiwit zorgt voor het authentieke karakter, waar Muga om bekend staat.
Producent beschrijving: Bodegas Muga, een familiebedrijf opgericht in 1932, staat bekend om haar traditioneel gemaakte Rioja’s en wordt internationaal tot de beste producenten van Rioja gerekend. Men maakt voornamelijk rood, iets wit, rosé en een cava. Muga bezit nu 248 ha wijngaard in het bergachtige gedeelte van Rioja Alta. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 25 jaar. Daarnaast controleert Muga 148 ha wijngaard van boeren die onder contract staan. Zeker 80% wordt in Spanje verkocht, overig is export. Als een van de weinige bodegas maken en repareren vier eigen tonneliers de ruim 20.000 vaten, nodig voor een klassieke rijping op Frans en Amerikaans eiken. Bodegas Muga werkt praktisch biologisch in de wijngaard en bemest alleen met zelfgemaakte compost van snoeihout, schapenmest en de restanten uit de vaten bestaande uit bezinksel en eiwit van na de klaring. Isaac Muga geeft leiding aan dit prachtige familiebedrijf, bijgestaan door zonen Jorge (wijngaard+oenoloog), Isaac jr. (oenoloog) en neven Manuel jr., Eduardo en Juan (verkoop).
Gegevens gebied: Het Rioja gebied ligt in Noord Spanje, zo'n 100 km ten zuiden van de stad Bilbao. Het gebied heeft deels een landklimaat, maar er zijn zeker invloeden vanuit de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Er zijn 3 districten: La Rioja Alta, waar de beste wijnen vandaan komen van koele, hooggelegen wijngaarden, La Rioja Baja, laag gelegen percelen met veel zon waar de oogst vaak 1 maand vroeger is dan in Rioja Alta en tenslotte het overgangsgebied La Rioja Alavesa. Naast het klimaat zijn ook de bodems zeer divers, de kwaliteit van Rioja kan dus erg variëren. De allerbeste producenten, zoals Muga, zitten dus in Rioja Alta, waar de druiven hoog in de bergen soms moeite hebben om te rijpen. Rioja is in het verleden de voortrekker geweest van andere Spaanse wijngebieden met aansprekende wijnen, houtgerijpt, mild en soepel. Toevoegingen als Crianza, Reserva en Gran Reserva garanderen de wettelijk verplichte periode dat de wijnen minimaal moeten rijpen op hout en op fles. Rioja wijnen zijn na de botteling altijd op dronk. Het is het eerste Spaanse wijngebied met een D.O.Ca.-classificatie. De naam Rioja komt van het riviertje 'Rio Oja' dat door de streek loopt. (Oja = blad).
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Als aperitief, bij gegrilde vis, schaaldieren, chorizo's , zomerse salades en groentengerechten, pasta's en rijstgerechten.
Serveertemperatuur: 9 à 11ºC
Allergenen: Eilysozym, Sulfieten
Meer informatie: www.bodegasmuga.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011