U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Fram Citrusdal Mountain Cinsault

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2017 0,75

14,75

 Bestel deze wijn

Fram Citrusdal Mountain Cinsault
Land: Zuid-Afrika
Gebied/Classificatie: Swartland, Wine of Origin Citrusdal Mountain
Producent: Fram Wines, Malmesbury
Druivenras(sen): Cinsault
Karakter: Licht robijn van kleur. In de geur een delicaat boeket van vers rood bessig fruit, iets aards en kruidig. Zeer puur, mooi fris en sappig. Soepele tannines met tonen van wilde aardbeien en cranberry. Zacht met veel lengte.
Wijnbereiding: 20% is spontaan vergist met hele tros fermentatie, de overige 80% wordt natuurlijk vergist in RVS. Deze wijn heeft geen houtlagering gehad omdat de wijnmaker vindt dat hout de zeer verfijnde en lichte aromaten maskeert. De wijn rijpt 11 maanden in RVS tanks met contact met het bezinksel.
Producent beschrijving: Na 12 jaar als hoofd rode wijnmaker bij Boschendal gewerkt te hebben, besloot Thinus Krüger in 2012 voor zichzelf te beginnen. De excentrieke Thinus heeft een no-nonsens filosofie met betrekking tot het maken van zijn wijnen en behoort tot de generatie van de 'Swartland Revolution'. Door zijn ervaring en netwerk kreeg hij toegang tot bijzondere en oude wijngaarden. Alle wijnen worden met natuurlijke gisten gefermenteerd en gedeeltelijk met hele trossen. Veel lie rijping bij zowel wit als rood geven de wijnen rijkdom en complexiteit. Van alle wijnen is de productie klein.
Gegevens gebied: De druiven voor de cinsault komt van één van de oude wijngaarden in Skurfberg, in de bergen ten noorden van Clanwilliam in de WO Citrusdal Mountain. De wijnranken zijn de traditionele bush vines zonder irrigatie en zijn 60 jaar oud. Cirtrusdal Mountain ligt in het noordelijke gedeelte van de West Kaap waar tot voor kort Cederberg het enige wijngebied van betekenis in het noorden was. Maar met de toegenomen interesse in oude, niet geïrrigeerde wijngaarden (initiatieven van Rosa Kruger en Eben Sadie) zijn steeds meer afgelegen gebieden onder de radar van wijnproducenten gekomen. Mede door de hoge ligging (500-800m) is het in de Citrusdal Mountain ward een stuk koeler dan in Citrusdal zelf en valt er wat meer neerslag, net genoeg voor deze oude 'bosstokke'.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Eend, kwartel, kalfsvlees, zwezerik en geroosterde groenten.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De totale productie van deze Cinsault is 4.856 flessen.
Meer informatie: www.framwines.co.za

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011