U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Fram Citrusdal Mountain 'Field Blend'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
- 0,75

17,50

 Bestel deze wijn

Fram Citrusdal Mountain 'Field Blend'
Land: Zuid-Afrika
Gebied/Classificatie: Western Cape, WO Citrusdal Mountain
Producent: Fram Wines, Malmesbury
Druivenras(sen): Chenel 20%, Verschillende druivenrassen 10%, Palomino 70%
Karakter: Complexe geur van vers gesneden hooi, citrussap en schil, boenwas en lichte oxidatie. De wijn heeft door de schilweking veel structuur en dikte met tonen van citrus, Turks fruit, abrikozen en kleine bloemen. De bijna zoute zuren geven de wijn veel spanning. Zeer gastronomisch glas.
Wijnbereiding: De bijzondere Field Blend is een blend van 65% wijn uit 2017 en 35% uit 2018. De druiven van de 2017 oogst zijn spontaan vergist in oude Franse eiken vaten van 300 liter en gerijpt voor 6 maanden in RVS. Na de spontane vergisting van de druiven van de 2018 oogst rijpt de wijn in oude Franse eiken vaten van 300 liter voor een periode 6 maanden en dan wordt deze geblend met de 2017 wijn.
Producent beschrijving: Na 12 jaar als hoofd rode wijnmaker bij Boschendal gewerkt te hebben, besloot Thinus Krüger in 2012 voor zichzelf te beginnen. De excentrieke Thinus heeft een no-nonsens filosofie met betrekking tot het maken van zijn wijnen en behoort tot de generatie van de 'Swartland Revolution'. Door zijn ervaring en netwerk kreeg hij toegang tot bijzondere en oude wijngaarden. Alle wijnen worden met natuurlijke gisten gefermenteerd en gedeeltelijk met hele trossen. Veel lie rijping bij zowel wit als rood geven de wijnen rijkdom en complexiteit. Van alle wijnen is de productie klein.
Gegevens gebied: De druiven voor deze wijn komen van één van de oude wijngaarden in Skurfberg, in de bergen ten noorden van Clanwilliam in de WO Citrusdal Mountain. De wijnranken zijn de traditionele bush vines zonder irrigatie en zijn 60 jaar oud. Citrusdal Mountain (zo’n 600 ha) ligt in het noordelijke gedeelte van de West Kaap, ten noorden van het populaire Swartland, waar tot voor kort Cederberg het enige wijngebied van betekenis in het noorden was. Maar met de toegenomen interesse in oude, niet geïrrigeerde wijngaarden (initiatieven van Rosa Kruger en Eben Sadie) zijn steeds meer afgelegen gebieden onder de radar van wijnproducenten gekomen. Mede door de hoge ligging (500-800m) is het in de Citrusdal Mountain district een stuk koeler dan in Citrusdal zelf en valt er wat meer neerslag, net genoeg voor deze oude 'bosstokke'.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Bij lichte visgerechten (niet gerookt) zoals ceviche, schelpdieren, salades, aardse groentengerechten.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Het druivenras chenel is een kruising van chenin blanc en ugni blanc (= trebbiano tosacano) dat alleen in Zuid-Afrika aangeplant staat. Een klein gedeelte van de field blend bestaat uit hanepoot (= muscat d’Alexandrie).
Meer informatie: www.framwines.co.za


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011