U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Fram Robertson Chardonnay

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2019 0,75

11,95

 Bestel deze wijn

Fram Robertson Chardonnay
Land: Zuid-Afrika
Gebied/Classificatie: Robertson, WO Robertson
Producent: Fram Wines, Malmesbury
Druivenras(sen): Chardonnay
Karakter: Krachtige chardonnay met een fijne mineraliteit ondersteund door tonen van steenfruit, citrus en aardse tonen als graan. Kruidig door de hint van gember en kaneel. Veel lengte en mooie drogende zuren.
Wijnbereiding: Geoogst wordt met de hand, na de lichte persing verblijft de wijn nog 4 maanden in contact met zijn bezinksel, met regelmatige batonnage, dit is omroeren van het bezinksel door de wijn voor een rijkere smaak.
Producent beschrijving: Na 12 jaar als hoofd rode wijnmaker bij Boschendal gewerkt te hebben, besloot Thinus Krüger in 2012 voor zichzelf te beginnen. De excentrieke Thinus heeft een no-nonsens filosofie met betrekking tot het maken van zijn wijnen en behoort tot de generatie van de 'Swartland Revolution'. Door zijn ervaring en netwerk kreeg hij toegang tot bijzondere en oude wijngaarden. Alle wijnen worden met natuurlijke gisten gefermenteerd en gedeeltelijk met hele trossen. Veel lie rijping bij zowel wit als rood geven de wijnen rijkdom en complexiteit. Van alle wijnen is de productie klein.
Gegevens gebied: Door zijn ervaring en netwerk kreeg Thinus toegang tot o.a. bijzondere en oude chardonnay wijngaarden gelegen tussen Robertson, Bonnievale en McGregor. De grond bestaat hier voornamelijk uit kalk. Het wijndistrict Robertson (12.910 ha) ligt in de regio Breede Rivier Vallei en wordt in het westen begrensd door het wijngebied Worcester en in het noorden en oosten door het Langeberg gebergte. Het klimaat in Robertson is zeer warm en droog. Toch worden hier opmerkelijke wijnen geproduceerd, vooral wit maar in toenemende mate ook rood. Vanuit het zuidoosten zorgt een koele bries van de op 100 km gelegen Indische Oceaan voor verkoeling, de nachten kunnen er zelfs koud zijn. Hierdoor worden de zuren en daardoor de frisheid in de wijn bewaard.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Bij gegrilde vis, schelp- en schaaldieren, aardse groentengerechten, salades.
Serveertemperatuur: 12 à 14ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.framwines.co.za


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011