U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Diemersdal Sauvignon Blanc, Cape Town

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2020 0,75

10,95

 Bestel deze wijn

Diemersdal Sauvignon Blanc, Cape Town
Land: Zuid-Afrika
Gebied/Classificatie: Coastal Region, WO Cape Town
Producent: Diemersdal Wine Estate, Durbanville
Druivenras(sen): Sauvignon blanc
Karakter: Klassieke stijl sauvignon met licht geel/groene kleur, in de geur tropisch fruit, rijpe vijgen en een hint mineraliteit welke weer terug komt in de smaak. Veel verfijning met veel drinkplezier. In de finish frisse knisperende zuren en rijp fruit.
Wijnbereiding: De stokken zijn 14 tot 33 jaar oud. Oogst gebeurt in verschillende stadia van rijpheid en de verschillende percelen worden apart gevinifieerd. Na de kneuzing weken de schillen geruime tijd in het sap om wat zuren af te bouwen. De vinificatie gebeurt in roestvrij stalen tanks waardoor de frisheid van de wijn behouden blijft, hierna volgt een periode van rijping op de lie.
Producent beschrijving: De historie van Diemersdal begint in 1698 wanneer Hendrik Sneewind grond krijgt toegewezen om een landgoed te beginnen. Later krijgt Captain Diemer het landgoed in bezit en trouwt hij met de weduwe van Hendrik Sneewind. Dan is de naam Diemersdal geboren. In oudere stukken zijn gegevens gevonden dat er reeds in 1705 sprake was van wijn maken, ook door de vondst van vaten en een eenvoudige wijnpers. In 1885 krijgt de Familie Louw de farm in bezit en begint de lange lijn van 7 generaties wijnmakers met Matthys als voornaam. De huidige Matthys Louw deed ervaring op in zowel Frankrijk als bij Klein Constantia in Zuid-Afrika. Momenteel is het een modern wijnbedrijf met 200 ha met uitstekend uitgeruste kelders. Er worden evenveel witte als rode wijnen gemaakt. Diemersdal ligt iets ten noorden van Durbanville met een fraai uitzicht op de Tafelberg. Een restaurant maakt deel uit van het wijngoed.
Gegevens gebied: Durbanville Valley is één van de oudste wijngebieden van Zuid-Afrika. De ward Durbanville (zo’n 1.200 ha) behoort tot het district Tygerberg en is een fraai, glooiend heuvelgebied waar De Dorstberg zorgt voor een perfecte combinatie van ondergrond en klimatologische omstandigheden. Doordat het gebied zo dicht bij de Atlantische Oceaan ligt is er een perfecte afkoeling in de nacht waardoor de frisheid behouden blijft in de wijnen. Durbanville Valley behoort tot de 3 koelste wijngebieden van het land, er zijn slechts 12 wijnbedrijven actief. Irrigatie is niet nodig aangezien er toch altijd nog 700 mm regen per jaar valt. De pinotage stokken staan aangeplant op noordelijk gelegen hellingen op een bodem van, wat men plaatselijk noemt Red Hutton, sterk verweerd rood graniet, dat het vocht goed vasthoudt. De andere rassen als sauvignon blanc en chardonnay staan verspreid geplant op het landgoed op de meest geschikte bodems. De sauvignon blanc stokken staan op zuidelijk gelegen hellingen op een droge bodem van verweerd graniet met veel leem. Diemersdal profileert zich meer en meer als een topproducent in sauvignon blanc en pinotage. Een aantal van de basiswijnen worden onder het district Cape Town (2.735 ha, omvat wards Durbanville, Constantia, Hout Bay en Philadelphia) op de markt gebracht omdat deze meer internationaal bekend is.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Als aperitief, lichte visgerechten, schelpdieren, salades met vis, groentegerechten, bij jonge geitenkaas.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.diemersdal.co.za


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011