U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Diemersdal Sauvignon Blanc, Cape Town

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2019 0,75

9,75

 Bestel deze wijn

Diemersdal Sauvignon Blanc, Cape Town
Land: Zuid-Afrika
Gebied/Classificatie: Coastal Region, Wine of Origin Durbanville
Producent: Diemersdal Wine Estate, Durbanville
Druivenras(sen): Sauvignon blanc
Karakter: Klassieke stijl sauvignon met licht geel/groene kleur, in de geur tropisch fruit, rijpe vijgen en een hint mineraliteit welke weer terug komt in de smaak. Veel verfijning met veel drinkplezier. In de finish frisse knisperende zuren en rijp fruit.
Wijnbereiding: De stokken zijn 7 tot 26 jaar oud. Na de kneuzing weken de schillen geruime tijd in het sap om wat zuren af te bouwen. De vinificatie gebeurt in roestvrij stalen tanks waardoor de frisheid van de wijn behouden blijft.
Producent beschrijving: De historie van Diemersdal begint in 1698 wanneer Hendrik Sneewind grond krijgt toegewezen om een landgoed te beginnen. Later krijgt Captain Diemer het landgoed in bezit en trouwt hij met de weduwe van Hendrik Sneewind. Dan is de naam Diemersdal geboren. In oudere stukken zijn gegevens gevonden dat er reeds in 1705 sprake was van wijn maken, ook door de vondst van vaten en een eenvoudige wijnpers. In 1885 krijgt de Familie Louw de farm in bezit en begint de lange lijn van 7 generaties wijnmakers met Matthys als voornaam. De huidige Matthys Louw deed ervaring op in zowel Frankrijk als bij Klein Constantia in Zuid-Afrika. Momenteel is het een modern wijnbedrijf met 200 ha met uitstekend uitgeruste kelders. Er worden evenveel witte als rode wijnen gemaakt. Diemersdal ligt iets ten noorden van Durbanville met een fraai uitzicht op de Tafelberg. Een restaurant maakt deel uit van het wijngoed.
Gegevens gebied: Durbanville Valley is één van de oudste wijngebieden van Zuid-Afrika. Het is een fraai, glooiend heuvelgebied waar De Dorstberg zorgt voor een perfecte combinatie van ondergrond en klimatologische omstandigheden. Doordat het gebied zo dicht bij de Atlantische Oceaan ligt is er een perfecte afkoeling in de nacht waardoor de frisheid behouden blijft in de wijnen. Durbanville Valley behoort tot de 3 koelste wijngebieden van het land, er zijn slechts 12 wijnbedrijven actief. Irrigatie is niet nodig aangezien er toch altijd nog 700 mm regen per jaar valt. De sauvignon blanc stokken staan op zuidelijk gelegen hellingen op een droge bodem van verweerd graniet met veel leem.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Salades en lichte gerechten.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.diemersdal.co.za

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011