U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Paxton 'MV' Shiraz

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn (biologisch)
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2017 0,75

15,50

 Bestel deze wijn

Paxton 'MV' Shiraz
Land: Australië
Gebied/Classificatie: South Australia, GI McLaren Vale
Producent: Paxton, McLaren Vale
Druivenras(sen): Shiraz (syrah)
Karakter: Intens donker roodpaars van kleur. Dikke aanzet met warm fruit, niet gestoofd. Laurier, kruidig, vanille en zwart fruit met een rokerige houttoets, gebalanceerd met een fijne zuurgraad. Gecertificeerd biodynamisch.
Wijnbereiding: De shiraz komt van 6 wijngaarden, allen zijn NASAA biodynamisch gecertificeerd. Een perceel is beplant met extreem oude stokken, die zijn aangeplant in 1890, een deel hiervan is geblend in deze wijn. Elk onderdeel wordt apart vergist in open en gesloten cuves, gedeeltelijk door wilde gistculturen. De wijn rijpt daarna in Amerikaanse (500 l.) en Frans eiken barriques gedurende 12 maanden, aansluitend wordt geblend en gebotteld.
Producent beschrijving: Paxton is een familiebedrijf, opgericht in 1979 door David Paxton. David is een zeer getalenteerde druiventeler en wijnmaker en een nuchtere Aussie. Hij is tevens als wijngaardconsultant verbonden aan diverse wijnbedrijven in premium regio’s in Australië voor de topwijnen van o.a. Penfolds en Wolf Blass. In 2003 bezocht David een conferentie over biodynamische technieken en was meteen verkocht. In 2004 begon hij al zijn eigen wijngaarden om te zetten naar eerst biologisch en daarna biodynamisch, in 2011 is hij gecertificeerd door de National Association for Sustainable Agriculture Australia (NASAA). In totaal heeft Paxton 80 hectare wijngaard, verdeeld over 6 percelen, die allen biodynamisch gecertificeerd zijn. Hiermee is Paxton een van de grootste biodynamische wijnproducenten van Australië. Alle percelen liggen maximaal 10 km van de zee, de bodems zijn divers. Zoon Ben Paxton is ook nauw betrokken en Chris Chapman is wijngaardmanager en verantwoordelijk voor de intensieve biodynamische werkwijze. Dwayne Cunningham en Kate Goodman (executive consultant) zijn verantwoordelijk voor het maken van de wijnen.
Gegevens gebied: McLaren Vale (6.200 ha) is een wijnregio gelegen op een afstand van 35 km ten zuidoosten van Adelaide, de hoofdstad van South Australia. Al in 1838 werden hier de eerste wijngaarden aangeplant en de eerste producenten begonnen wijnen onder hun eigen label uit te brengen in 1850. In de regio (90% rood en 50% shiraz) zijn nog een aantal wijngaarden met stokken die meer dan 100 jaar oud zijn. Tegenwoordig zijn er 88 producenten in McLaren Vale. Door de vele goede restaurants en het pittoreske karakter is het een populaire bestemming voor wine & food liefhebbers. McLaren Vale is gelegen aan de kust en heeft doordoor een mild zeeklimaat met lange warme dagen en koele nachten, waardoor de natuurlijke zuurgraad van de wijnen goed bewaard blijft. Er is nauwelijks vorst, doorgaans is er voldoende neerslag, waardoor irrigatie beperkt is. De glooiende heuvels zorgen voor verschillende microklimaten op wijngaardniveau. McLaren Vale produceert daarom van zware, alcoholische wijnen tot elegante, lichte wijnen, zowel wit als rood. De wijnen van Paxton vallen in de laatste categorie en vallen op door hun verteerbaarheid. De regio staat bekend om de vele boutique wineries en de innovativiteit qua vinificatie en druivenrassen (oa tempranillo, graciano, sangiovese ea).
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Bij geroosterd en gegrild rundvlees, lam, wild en stoofgerechten met kruiden/specerijen en licht zoete componenten, paddenstoelgerechten, pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Biologisch: Biologisch dynamisch
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: MV staat voor McLaren Vale.
Meer informatie: www.paxtonwines.com


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011