U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Paxton 'AAA' Shiraz Grenache

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2014 0,75

14,00

 Bestel deze wijn

Paxton 'AAA' Shiraz Grenache
Land: Australië
Gebied/Classificatie: South Australia, G.I. McLaren Vale
Producent: Paxton, McLaren Vale
Druivenras(sen): Grenache 38%, Shiraz (syrah) 62%
Karakter: Intens donker rood van kleur. De kruidige geur is vol met rood fruit, nieuw leer en een toets hout. Elegante wijn met fijne zuren en gebalanceerde smaken van licht jammy bessenfruit, verse vijg en peper.
Wijnbereiding: De shiraz komt van 5 wijngaarden en de grenache van 3 wijngaarden, allen zijn NASAA biodynamisch gecertificeerd. Een perceel is beplant met extreem oude stokken, die zijn aangeplant in 1890, een deel hiervan is geblend in deze wijn. Elk onderdeel wordt apart vergist in open en gesloten cuves, gedeeltelijk door wilde gistculturen. De wijn rijpt daarna in ca 50% Amerikaanse en 50% Frans eiken barriques (ongeveer 15% nieuw) gedurende 18 maanden voorafgaand aan blenden en bottelen.
Producent beschrijving: Paxton is een familiebedrijf, opgericht in 1979 door David Paxton. David is een zeer getalenteerde druiventeler en wijnmaker en een nuchtere Aussie. Hij is tevens als wijngaardconsultant verbonden aan diverse wijnbedrijven in premium regio’s in Australië voor de topwijnen van o.a. Penfolds en Wolf Blass. In 2003 bezocht David een conferentie over biodynamische technieken en was meteen verkocht. In 2004 begon hij al zijn eigen wijngaarden om te zetten naar eerst biologisch en daarna biodynamisch, in 2011 is hij gecertificeerd door de National Association for Sustainable Agriculture Australia (NASAA). In totaal heeft Paxton 80 hectare wijngaard, verdeeld over 6 percelen, die allen biodynamisch gecertificeerd zijn. Hiermee is Paxton een van de grootste biodynamische wijnproducenten van Australië. Alle percelen liggen maximaal 10 km van de zee, de bodems zijn divers. David’s zoon Michael is de huidige wijnmaker, samen met Richard Freebairne, die in 2014 het team versterkte.
Gegevens gebied: McLaren Vale is een wijnregio gelegen op een afstand van 35 km ten zuidoosten van Adelaide, de hoofdstad van South Australia. Al in 1838 werden hier de eerste wijngaarden aangeplant en de eerste producenten begonnen wijnen onder hun eigen label uit te brengen in 1850. In de regio zijn nog een aantal wijngaarden met stokken die meer dan 100 jaar oud zijn. Tegenwoordig zijn er 88 producenten in McLaren Vale. Door de vele goede restaurants en het pittoreske karakter is het een populaire bestemming voor wine & food liefhebbers. McLaren Vale is gelegen aan de kust en heeft doordoor een mild zeeklimaat met lange warme dagen en koele nachten, waardoor de natuurlijke zuurgraad van de wijnen goed bewaard blijft. Er is nauwelijks vorst, doorgaans is er voldoende neerslag, waardoor irrigatie beperkt is. De glooiende heuvels zorgen voor verschillende microklimaten op wijngaardniveau. McLaren Vale produceert daarom van zware alcoholische wijnen tot elegante lichte wijnen, zowel wit als rood. De wijnen van Paxton vallen in de laatste categorie.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Licht rood of blank vlees met op fond gebaseerde sauzen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Biologisch: Biologisch dynamisch
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De naam AAA verwijst naar de geschiedenis van het landgoed als een schapenboerderij in de jaren 1860. David begon als een jonge man in de wolhandel. AAA is de hoogste kwaliteitsgraad van wol.
Meer informatie: www.paxtonwines.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011