U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Thorn-Clarke 'William Randell' Shiraz, Barossa Valley

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2014 0,75

28,00

 Bestel deze wijn
2012 0,75

27,75

 Bestel deze wijn

Thorn-Clarke 'William Randell' Shiraz, Barossa Valley
Land: Australië
Gebied/Classificatie: South Australia, G.I. Barossa
Producent: Thorn-Clarke, Angaston
Druivenras(sen): Shiraz (syrah)
Karakter: Zwarte kleur. Complex en krachtig met tonen van zwarte olijven, chocolade en tabak. Iets van houtskool, nootmuskaat en vanille. Romig zacht fruit met een aangename frisheid. De wijn rijpte 18 maanden op eikenhout, maar is toch elegant en verfijnd.
Wijnbereiding: De druiven voor de William Randell komen van de Kabininge wijngaard. Vergist in roestvrij staal gedurende 7 dagen op 25°C en 2 keer per dag overgepompt om een maximale extractie te krijgen van fruit, tannine en kleur. Gelagerd in nieuwe (40%) en oude (2e en 3e jaars) Amerikaanse en Franse barriques voor 16 maanden.
Producent beschrijving: De families Thorn en Clarke vestigden zich rond 1870 in Barossa Valley. De familie Thorn pachtte grond en werd druiventelers, de familie Clarke kwam als goudzoekers. De huidige naam ontstond door een huwelijk. In de familie Thorn is reeds de 6e generatie werkzaam, zij zijn eigenaar van één van de oudste shiraz wijngaarden van Australië/van de wereld, t.w. een perceel genaamd 'Clifton' dat volgens oude documenten al in 1854 beplant was met shiraz stokken. Het is een echt familiebedrijf van vader op zoon. In 1980, toen de wijnen uit Australië aan hun opmars begonnen, zijn 4 nieuwe wijngaarden aangeplant, in totaal 274 ha. Thorn-Clarke is in 2001 zijn eigen wijnen gaan bottelen in Angaston. Ook haalden ze toen de expertise van wijnmaker Jim Irvine binnen. In 2011 is de zeer getalenteerde wijnmaakster Helen McCarthy toegetreden tot het bedrijf. Alle wijnen worden gemaakt van eigen druiven, alleen voor de Milton Park wijnen worden zo nodig druiven bijgekocht. Robert Parker, in The Wine Advocate, noemt de wijnen van Thorn-Clarke ‘astonishing wine values’.
Gegevens gebied: Barossa heeft sinds 1990 een Geographic Indication, waardoor het een internationaal erkend wijngebied is. Het kent twee subgebieden: Barossa Valley en Eden Valley. De Thorn-Clarke wijngaarden zijn verdeeld over 4 locaties. Kabininge(33 ha): in Barossa Valley ideaal voor de shiraz druif. Een grijs/bruine koolstofhoudende bodem op 270 meter. Veel zonuren en geen irrigatie, wat uitzonderlijk is in Barossa, zorgen voor een lage opbrengst. Optimaal rijpe druiven met veel concentraat. St. Kitts en Truro (103 ha): Iets hoger op 400 meter gelegen, en dus koeler, in het noorden van Barossa Valley. De grond is een mix van kiezels en vulkanische grond. Gevolg een langere rijpingsperiode met veel concentraat van vooral de shiraz druif. Mount Crawford (37 ha): in Eden Valley, met hoogtes van 475 meter en hoger is de meest koele wijngaard van heel South Australia. Dit microklimaat zorgt voor een late, lange rijping met behoud van voldoende zuren, ideaal voor de riesling en chardonnay. Milton Park(100 ha): op 330 - 400 meter hoogte in het hart van Eden Valley, diverse microklimaten. Vooral aanplant van rode druiven, gulle wijnen met veel structuur.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Gegrild of gestoofd rood vlees, vooral met wildgebraad, bijvoorbeeld hert.
Serveertemperatuur: 17 à 19ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.thornclarkewines.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011