U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Thorn-Clarke 'Shotfire' Quartage

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2016 0,75

16,95

 Bestel deze wijn

Thorn-Clarke 'Shotfire' Quartage
Land: Australië
Gebied/Classificatie: South Australia, GI Barossa
Producent: Thorn-Clarke, Angaston
Druivenras(sen): Cabernet franc 33%, Cabernet sauvignon 43%, Malbec 12%, Merlot 12%
Karakter: Donkerrood/paars van kleur. Veel complexiteit door de verschillende druivenrassen dat zorgt voor cassis, gestoofde pruimen en zoethout. Volle smaak waarin frisse zuren met rijpe tannines en een lange afdronk.
Wijnbereiding: De druiven voor deze blend komen van de St. Kitts en Milton Park wijngaard. De druiven worden 's nachts geplukt. Het sap voor deze wijn vergist in open roestvrijstalen bakken op een gecontroleerde temperatuur van tussen de 22 en 25°C gedurende 7 dagen. Twee keer per dag wordt het sap over de schillen gepompt. Dit om maximale extractie te krijgen van fruit, tannine en kleur. Na de gisting rijpt de wijn in nieuwe en gebruikte Franse barriques voor 12 maanden.
Producent beschrijving: De families Thorn en Clarke vestigden zich rond 1870 in Barossa Valley. De familie Thorn pachtte grond en werd druiventelers, de familie Clarke kwam als goudzoekers. De huidige naam ontstond door een huwelijk. In de familie Thorn is reeds de 6e generatie werkzaam, zij zijn eigenaar van één van de oudste shiraz wijngaarden van Australië/van de wereld, t.w. een perceel genaamd 'Clifton' dat volgens oude documenten al in 1854 beplant was met shiraz stokken. Het is een echt familiebedrijf van vader op zoon. In 1980, toen de wijnen uit Australië aan hun opmars begonnen, zijn 4 nieuwe wijngaarden aangeplant, in totaal 274 ha. Thorn-Clarke is in 2001 zijn eigen wijnen gaan bottelen in Angaston. Alle wijnen worden gemaakt van eigen druiven. Robert Parker, in The Wine Advocate, noemt de wijnen van Thorn-Clarke ‘astonishing wine values’.
Gegevens gebied: Barossa heeft als zone sinds 1990 een GI (Geographic Indication), waardoor het een internationaal erkend wijngebied is. Het kent twee regio’s: Barossa Valley (ruim 11.350 ha) en Eden Valley (ruim 2.250 ha). In Barossa Valley wordt 80% rood geproduceerd en is het klimaat warm. In Eden Valley liggen de heuvels een stuk hoger en is het klimaat dus ook veel koeler. Logisch dat in Eden Valley het aandeel witte wijnen met 45% daardoor hoger is dan in Barossa Valley. De Thorn-Clarke wijngaarden zijn verdeeld over 4 locaties. Kabininge (33 ha): in Barossa Valley ideaal voor de shiraz druif. Een grijs/bruine koolstofhoudende bodem op 270 meter. Veel zonuren en geen irrigatie, wat uitzonderlijk is in Barossa, zorgen voor een lage opbrengst. Optimaal rijpe druiven met veel concentraat. St. Kitts en Truro (103 ha): Iets hoger op 400 meter gelegen, en dus koeler, in het noorden van Barossa Valley. De grond is een mix van kiezels en vulkanische grond. Gevolg een langere rijpingsperiode met veel concentraat van vooral de shiraz druif. Mount Crawford (37 ha): in Eden Valley, met hoogtes van 475 meter en hoger is de meest koele wijngaard van heel South Australia. Dit microklimaat zorgt voor een late, lange rijping met behoud van voldoende zuren, ideaal voor de riesling en chardonnay. Milton Park(100 ha): op 330 - 400 meter hoogte in het hart van Eden Valley, diverse microklimaten. Vooral aanplant van rode druiven, gulle wijnen met veel structuur.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Bij geroosterd en gegrild rundvlees, lam, eend, wild en stoofgerechten met kruiden/specerijen en licht zoete componenten, paddenstoelgerechten, pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.thornclarkewines.com


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011