U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Thorn-Clarke 'Shotfire' Shiraz

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2016 0,75

14,25

 Bestel deze wijn

Thorn-Clarke 'Shotfire' Shiraz
Land: Australië
Gebied/Classificatie: South Australia, G.I. Barossa
Producent: Thorn-Clarke, Angaston
Druivenras(sen): Shiraz (syrah)
Karakter: Duidelijk een Barossa Valley shiraz. Dieprood van kleur. Naast duidelijk rijpe bessen, peper en vanille zijn er veel complexe tonen van bacon, gekarameliseerde vijgen en kruiden. Mooie balans, met frisse zuren met veel kracht en lange afdronk.
Wijnbereiding: De druiven voor deze shiraz komen van de Kabininge wijngaard. Vergist gedurende 7 dagen in gesloten roestvrijstalen bakken op een max. temp. van 22 tot 25°C. Twee keer per dag wordt het sap over de schillen gepompt. Dit gebeurt met zuurstof contact, om maximale extractie te krijgen van fruit, tannine en kleur. Gelagerd in Amerikaanse barriques (40% nieuw) gedurende 14 maanden.
Producent beschrijving: De families Thorn en Clarke vestigden zich rond 1870 in Barossa Valley. De familie Thorn pachtte grond en werd druiventelers, de familie Clarke kwam als goudzoekers. De huidige naam ontstond door een huwelijk. In de familie Thorn is reeds de 6e generatie werkzaam, zij zijn eigenaar van één van de oudste shiraz wijngaarden van Australië/van de wereld, t.w. een perceel genaamd 'Clifton' dat volgens oude documenten al in 1854 beplant was met shiraz stokken. Het is een echt familiebedrijf van vader op zoon. In 1980, toen de wijnen uit Australië aan hun opmars begonnen, zijn 4 nieuwe wijngaarden aangeplant, in totaal 274 ha. Thorn-Clarke is in 2001 zijn eigen wijnen gaan bottelen in Angaston. Ook haalden ze toen de expertise van wijnmaker Jim Irvine binnen. In 2011 is de zeer getalenteerde wijnmaakster Helen McCarthy toegetreden tot het bedrijf. Alle wijnen worden gemaakt van eigen druiven, alleen voor de Milton Park wijnen worden zo nodig druiven bijgekocht. Robert Parker, in The Wine Advocate, noemt de wijnen van Thorn-Clarke ‘astonishing wine values’.
Gegevens gebied: Barossa heeft sinds 1990 een Geographic Indication, waardoor het een internationaal erkend wijngebied is. Het kent twee subgebieden: Barossa Valley en Eden Valley. De Thorn-Clarke wijngaarden zijn verdeeld over 4 locaties. Kabininge(33 ha): in Barossa Valley ideaal voor de shiraz druif. Een grijs/bruine koolstofhoudende bodem op 270 meter. Veel zonuren en geen irrigatie, wat uitzonderlijk is in Barossa, zorgen voor een lage opbrengst. Optimaal rijpe druiven met veel concentraat. St. Kitts en Truro (103 ha): Iets hoger op 400 meter gelegen, en dus koeler, in het noorden van Barossa Valley. De grond is een mix van kiezels en vulkanische grond. Gevolg een langere rijpingsperiode met veel concentraat van vooral de shiraz druif. Mount Crawford (37 ha): in Eden Valley, met hoogtes van 475 meter en hoger is de meest koele wijngaard van heel South Australia. Dit microklimaat zorgt voor een late, lange rijping met behoud van voldoende zuren, ideaal voor de riesling en chardonnay. Milton Park(100 ha): op 330 - 400 meter hoogte in het hart van Eden Valley, diverse microklimaten. Vooral aanplant van rode druiven, gulle wijnen met veel structuur.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Gegrild of gestoofd rood vlees met krachtige sauzen, bijvoorbeeld een pepersaus.
Serveertemperatuur: 17 à 19ºC
Allergenen: Ei, Sulfieten
Meer informatie: www.thornclarkewines.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011