U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Shafer Cabernet Sauvignon Napa Valley

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2006 1,5

494,00

 Bestel deze wijn

Shafer Cabernet Sauvignon Napa Valley
Land: Verenigde Staten
Gebied/Classificatie: California, A.V.A. Stags Leap District
Producent: Shafer Vineyards, Napa Valley
Druivenras(sen): Cabernet sauvignon
Karakter: Diep donkerrood, bedwelmende geur van rijp rood fruit en zachte kruiden. Warme, zeer intense smaak, rijk en krachtig, waarin zwarte bessen, iets peper en kruiden. Zeer harmonieus.
Wijnbereiding: Deze Hillside Select wordt beschouwd als het vlaggenschip van Shafer. Vergisting en rijping vinden plaats gedurende ongeveer 30 maanden in Frans eikenhout. Na een lichte filtering wordt gebotteld, in de flessenkelder rijpt de wijn nog minimaal 2 jaar voor hij in de handel wordt gebracht. Deze wijn kan zeker tot 15 à 20 jaar bewaard worden na oogstjaar.
Producent beschrijving: Shafer Vineyards werd opgericht in 1972, toen John Shafer, na een succesvolle carrière in de uitgeverswereld, samen met zijn zoon Doug, wijngaarden kocht aan de Silverado Trail in Napa Valley. Ze kochten 84 ha, waarvan 12 beplant met wijnstokken. Direct werd een programma van bij- en herbeplanting uitgevoerd. Vanaf hun start zijn de Shafers zeer innovatief te werk gegaan. Doel was uit te komen bij een volstrekt natuurlijke manier van druiventeelt en wijn maken. Door het laten groeien van o.a. klaver en erwten, die naast het tegengaan van erosie ook een rijke humuslaag vormen, worden bijen en andere insecten aangetrokken die zorgen voor een optimale bestuiving en een natuurlijk leefmilieu. Het gebruik van pesticiden kan daardoor voorkomen worden. Wijnmaker Elias Fernandez is sinds 1994 werkzaam bij Shafer en wordt gezien als één van de meest getalenteerde wijnmakers in Napa. Sinds 2004 is Shafer het eerste bedrijf in Napa dat volledig zelfvoorzienend is in de energiebehoefte door de plaatsing van zonnepanelen op de winery.
Gegevens gebied: Napa Valley is het meest bekende wijngebied van Californië. Deze beroemde vallei is ongeveer 50 km lang en slechts 6 km breed. De enorme reputatie wordt geleverd door zo'n 400 wineries, die in totaal het fruit van slechts 18.000 hectaren verwerken. Veel wijnen worden gewonnen op de vlakke valleibodem. Aan de zuidoostkant bevindt zich het district van Stag's Leap, genoemd naar een steile rots erboven. De wijngaarden van Shafer bevinden zich op de steile hellingen, met een kale, harde ondergrond van vulkanische oorsprong. De druiven rijpen in de middagzon, ze zijn daardoor zachter dan de druiven uit de rest van Napa Valley. Niet alleen de bodems zijn verschillend, maar er heersen ook klimatologische verschillen, doordat koele winden van de oceaan op sommige plaatsen de vallei binnen weten te dringen. In Napa Valley worden diverse druivenrassen verbouwd, de cabernet sauvignon kan, mits in goede handen, een ongekend hoge kwaliteit leveren.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Stevige gerechten van rood vlees, wild en harde kazen.
Serveertemperatuur: 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Hillside Select van Shafer wordt gezien als één van de beste Amerikaanse cabernets en is door de grote vraag zeer beperkt beschikbaar.
Meer informatie: www.shafervineyards.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011