U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Shafer TD-9 Napa Valley

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2017 0,75

75,00

 Bestel deze wijn

Shafer TD-9 Napa Valley
Land: Verenigde Staten
Gebied/Classificatie: California, AVA Napa Valley
Producent: Shafer Vineyards, Napa Valley
Druivenras(sen): Cabernet sauvignon 26%, Malbec 16%, Merlot 58%
Karakter: Diep donkerrode kleur, rijke geur van zwarte bessen, lavendel, kruiden, getoast Frans eiken, zeer intens, zwoel en kruidig. De wijn is heel puur, heeft een zachte frisheid en aangename tonen van gedroogde kersen, zwarte bes, aardbei, drop en chocolade, iets cassis en ceder, zachte tannines op de achtergrond.
Wijnbereiding: De druiven voor deze wijn komen van verschillende delen uit Napa Valley, te weten Stags Leap, Yountville en de onderste hellingen van Vaca Mountains. Deze TD-9 werd na een vergisting van 7 dagen gelagerd op uitsluitend nieuw Frans eiken uit Allier en Tronçais gedurende 20 maanden.
Producent beschrijving: Shafer Vineyards werd opgericht in 1972, toen John Shafer, na een succesvolle carrière in de uitgeverswereld, samen met zijn zoon Doug, wijngaarden kocht aan de Silverado Trail in Napa Valley. Ze kochten 84 ha, waarvan 12 beplant met wijnstokken. Direct werd een programma van bij- en herbeplanting uitgevoerd. Vanaf hun start zijn de Shafers zeer innovatief te werk gegaan. Doel was uit te komen bij een volstrekt natuurlijke manier van druiventeelt en wijn maken. Door het laten groeien van o.a. klaver en erwten, die naast het tegengaan van erosie ook een rijke humuslaag vormen, worden bijen en andere insecten aangetrokken die zorgen voor een optimale bestuiving en een natuurlijk leefmilieu. Het gebruik van pesticiden kan daardoor voorkomen worden. Tegenwoordig bezit Shafer 80 ha wijngaard in de beste gedeelte van Napa Valley en heeft zeer beperkt een aantal langdurige overeenkomsten met eigenaars van een paar wijngaarden. Shafer heeft wijngaarden in verschillende AVA’s van Napa Valley zoals het beroemde Stags Leap District rondom de winery, Yountville en wijngaarden in de heuvels richting de oostelijk gelegen Vaca Mountains. Wijnmaker Elias Fernandez is sinds 1994 werkzaam bij Shafer en wordt gezien als één van de meest getalenteerde wijnmakers in Napa. Sinds 2004 is Shafer het eerste bedrijf in Napa dat volledig zelfvoorzienend is in de energiebehoefte door de plaatsing van zonnepanelen op de winery. Al het benodigde water wordt gerecycled en voor de druppelirrigatie gebruikt Shafer een ingenieus systeem dat meet hoeveel water een stok echt nodig heeft. Productie bedraagt ongeveer 360.000 flessen per jaar en Shafer staat al jaren bekend als een icoon-winery met een goede distributie world wide.
Gegevens gebied: Napa Valley is het meest bekende wijngebied van Californië. Deze beroemde vallei is ongeveer 50 km lang en slechts 6-8 km breed. Napa Valley was in 1981 de eerste AVA in Californië. De enorme reputatie wordt geleverd door ruim 600 wineries en 700 grape growers, die in totaal het fruit van 18.600 ha verwerken. Toch is Napa Valley maar 4% van het totaal aangeplante ha wijngaard in Californië. 78% hiervan zijn blauwe rassen en in totaal is ruim 50% aangeplant met cabernet sauvignon, mits in goede handen, een ongekend hoge kwaliteit kan leveren. 95% van de wijnbedrijven is family owned. Veel wijnen worden gewonnen op de vlakke valleibodem. Toch kent Napa Valley tegen de Mayacamas Mountains aan in het westen een aantal AVA’s in de heuvels als Mount Veeder, Spring Mountain- en Diamond Mountain District. Tegen de Vaca Range in het oosten liggen o.a. Howell Mountain en Atlas Peak en aan de zuidoost-kant bevindt zich het district van Stag's Leap, genoemd naar een steile rots erboven. De wijngaarden van Shafer bevinden zich op de steile hellingen, met een kale, harde ondergrond van vulkanische oorsprong. De druiven rijpen in de middagzon, ze zijn daardoor zachter dan de druiven uit de rest van Napa Valley. Niet alleen de bodems zijn verschillend, maar er heersen ook klimatologische verschillen, doordat koele winden (met regelmatig ook de ochtendmist vanuit de San Pablo Bay) van de oceaan op sommige plaatsen de vallei binnen weten te dringen. Napa Valley is het bekendste gebied van de VS en de prijzen van wijngaarden in beroemde AVA’s zijn vergelijkbaar met topwijngaarden in de Bourgogne.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Bij een stevig stuk rood vlees, wild van de grill of bbq, met rooktonen en kruiden, stoofschotels, pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur: 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De naam van deze wijn TD-9 verwijst naar een oud type tractor die in de wijngaard werd gebruikt door John Shafer.
Meer informatie: www.shafervineyards.com


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011