U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Shafer Merlot Napa Valley

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2014 0,75

64,25

 Bestel deze wijn

Shafer Merlot Napa Valley
Land: Verenigde Staten
Gebied/Classificatie: California, A.V.A. Napa Valley
Producent: Shafer Vineyards, Napa Valley
Druivenras(sen): Cabernet franc 10%, Cabernet sauvignon 5%, Merlot 85%
Karakter: Diep donkerrode kleur, rijke geur van zwarte bessen, getoast Amerikaans eiken, zeer intens, zwoel en kruidig. De wijn is heel puur, heeft een zachte frisheid en zachte tannine's op de achtergrond.
Wijnbereiding: De druiven voor deze wijn komen van verschillende delen uit Napa Valley, te weten Carneros (de helft), Stags Leap, Yountville, Oakville en Calistoga. Deze merlot werd na een vergisting van 7 dagen gelagerd op Frans eiken uit Allier en Tronçais gedurende 18 maanden.
Producent beschrijving: Shafer Vineyards werd opgericht in 1972, toen John Shafer, na een succesvolle carrière in de uitgeverswereld, samen met zijn zoon Doug, wijngaarden kocht aan de Silverado Trail in Napa Valley. Ze kochten 84 ha, waarvan 12 beplant met wijnstokken. Direct werd een programma van bij- en herbeplanting uitgevoerd. Vanaf hun start zijn de Shafers zeer innovatief te werk gegaan. Doel was uit te komen bij een volstrekt natuurlijke manier van druiventeelt en wijn maken. Door het laten groeien van o.a. klaver en erwten, die naast het tegengaan van erosie ook een rijke humuslaag vormen, worden bijen en andere insecten aangetrokken die zorgen voor een optimale bestuiving en een natuurlijk leefmilieu. Het gebruik van pesticiden kan daardoor voorkomen worden. Wijnmaker Elias Fernandez is sinds 1994 werkzaam bij Shafer en wordt gezien als één van de meest getalenteerde wijnmakers in Napa. Sinds 2004 is Shafer het eerste bedrijf in Napa dat volledig zelfvoorzienend is in de energiebehoefte door de plaatsing van zonnepanelen op de winery.
Gegevens gebied: Napa Valley is het meest bekende wijngebied van Californië. Deze beroemde vallei is ongeveer 50 km lang en slechts 6 km breed. De enorme reputatie wordt geleverd door zo'n 400 wineries, die in totaal het fruit van slechts 18.000 hectaren verwerken. Veel wijnen worden gewonnen op de vlakke valleibodem. Aan de zuidoost-kant bevindt zich het district van Stag's Leap, genoemd naar een steile rots erboven. De wijngaarden van Shafer bevinden zich op de steile hellingen, met een kale, harde ondergrond van vulkanische oorsprong. De druiven rijpen in de middagzon, ze zijn daardoor zachter dan de druiven uit de rest van Napa Valley. Niet alleen de bodems zijn verschillend, maar er heersen ook klimatologische verschillen, doordat koele winden van de oceaan op sommige plaatsen de vallei binnen weten te dringen. In Napa Valley worden diverse druivenrassen verbouwd, de cabernet sauvignon kan, mits in goede handen, een ongekend hoge kwaliteit leveren.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Stevige gerechten van rood vlees, wild.
Serveertemperatuur: 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.shafervineyards.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011