U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Vasse Felix 'Heytesbury' Chardonnay

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,75

53,00

 Bestel deze wijn
2016 0,75

59,75

 Bestel deze wijn

Vasse Felix 'Heytesbury' Chardonnay
Land: Australië
Gebied/Classificatie: Western Australia, Margaret River
Producent: Vasse Felix, Cowaramup
Druivenras(sen): Chardonnay
Karakter: Buitengewoon geconcentreerde wijn, rijp en breed van geur, met duidelijk honing en vanille. Rijpe, mondvullende aanzet, vol en krachtig, met verleidelijke tonen van ananas, noten, verpakt in een zachte romigheid. Minerale, frisse zuren zorgen voor een spannende finale.
Wijnbereiding: De most wordt vergist in Franse eiken vaten en daarna volgt rijping op de lie (droesem) gedurende 10 maanden. Vervolgens vindt een selectie plaats en alleen de beste vaten komen in aanmerking voor deze topcuvée.
Producent beschrijving: Vasse Felix was in 1967 het eerste wijnbedrijf op commerciële basis in Western Australia. Opgericht door Dr. Tom Cullity heeft Vasse Felix nu een rijke geschiedenis in het produceren van topklasse wijnen. Nadat het wijnhuis in 1987 werd overgenomen door de familie Holmes à Court, is de kwaliteit door investeringen en uitbreidingen sterk toegenomen. De productie bestaat uit 2,5 miljoen flessen, waarvan 1 miljoen van de 160 ha van Vasse Felix en de rest van 150 ha wijngaard nabij Jindon. Tevens worden, zoals in Australië gebruikelijk is, op contractbasis druiven bijgekocht. De wijngaard van Vasse Felix ligt 120 meter boven zeeniveau, de bodem bestaat uit rode leem met een ondergrond van klei. Alle moderne technieken om de kwaliteit te verbeteren worden toegepast. Wijnmaker Virginia Willcock maakt hier al ruim 20 jaar de wijnen. De laatste jaargangen is zij overgegaan naar gebruik van natuurlijke gisten en gedeeltelijke hele trossen fermentatie. Dit levert enorm veel spanning in haar wijnen, gecombineerd met verfijnd houtgebruik. Rood is zo goed als goede Bordeaux, wit als Bourgogne. Virginia is in 2012 uitgeroepen als 'Australian Winemaker of the Year' en Vasse Felix als beste 'New World Winery of 2017'.
Gegevens gebied: Ruim 200 km ten zuiden van Perth in Western Australia ligt het wijngebied Margaret River. De eerste druiven werden geplant in 1965, momenteel zijn 2500 hectaren met wijnstokken beplant. Het gebied behoort door de invloed van de zee tot de koelste van heel Australië. Juist die meer ingetogen, frisse stijl wordt bij liefhebbers zeer gewaardeerd. De meest aangeplante druivenrassen voor rood zijn cabernet sauvignon, shiraz en pinot noir, voor wit chardonnay, semillon en sauvignon blanc. Margaret River moet het puur hebben van hoge kwaliteit, het volume is zeer beperkt. Export is van oudsher zéér belangrijk, met 1.7 miljoen inwoners is de lokale markt beperkt en de bevolkte delen van Australië, waar trouwens ook wijn gemaakt wordt, liggen op minimaal 3000 km.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Bij rijke visgerechten (ook gerookt), schaaldieren gegrild/geroosterd, blank vlees en gevogelte in romige combinaties, pasta's, groentegerechten, salades.
Serveertemperatuur: 11 à 14ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Een deel van het fruit van deze wijn komt uit het zeer koele gebied rond Mount Barker, van wijnstokken geplant in 1978. Het ligt 225 km ten zuiden van Margaret River. De naam 'Heytesbury' is afgeleid van de moedermaatschappij van Vasse Felix, de Heytesbury Group, welke Vasse Felix in 1987 kocht.
Meer informatie: www.vassefelix.com.au

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011